Η καρδιά της πάλης «χτυπά» στο Σιδηρόκαστρο – 4 έως 7 Μαΐου 2023 το Βαλκανικό Πρωτάθλημα U15-U17 Ελληνορωμαϊκής, Ελευθέρας και Γυναικείας Πάλης

Μία από τις σημαντικότερες αθλητικές διοργανώσεις θα φιλοξενήσει ο Δήμος Σιντικής. Από τις 4 έως και τις 7 Μαΐου 2023 θα διοργανωθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροκάστρου το Βαλκανικό Πρωτάθλημα U15-U17 Ελληνορωμαϊκής, Ελευθέρας και Γυναικείας Πάλης.

 

Περισσότεροι από 600 αθλητές από διάφορες χώρες των Βαλκανίων θα συμμετέχουν στους αγώνες που διοργανώνουν η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης, ο Δήμος Σιντικής, η Αντιπεριφέρεια Σερρών και ο Παλαιστικός Όμιλος Κερκίνης.

 

Στη συνέντευξη τύπου προς τα μέσα ενημέρωσης ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης ευχαρίστησε τόσο την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης και τον Πρόεδρο της Στέργιο Λεωνάκη, όσο και τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο για την έως τώρα άψογη συνεργασία και σημείωσε: «Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά ο Δήμος Σιντικής συνδιοργανώνει και φιλοξενεί στο Σιδηρόκαστρο τους Βαλκανικούς Αγώνες Πάλης. Εξακόσιοι (600) αθλητές μαζί με τους γονείς τους και τους προπονητές τους θα διαμείνουν στον Δήμο μας για τέσσερις (4) ημέρες. Ο Δήμος Σιντικής καλύπτει τη διαμονή των 170 μελών της ελληνικής αποστολής, καθώς αυτή η μεγάλη αθλητική διοργάνωση αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία στήριξης της τοπικής οικονομίας και ενίσχυσης του αθλητικού τουρισμού της περιοχής μας, κάτι που αποτελεί ζητούμενο για τη Δημοτική Αρχή. Καλώ όλους τους δημότες μας, αλλά και τους κατοίκους του Νομού Σερρών να δώσουν το “παρών” στους διεθνείς αγώνες και να ενθαρρύνουν την προσπάθεια των αθλητών που συμμετέχουν».

 

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος δήλωσε:

«Μία μεγάλη διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο Σιντικής και φυσικά η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη. Στηρίζαμε και στηρίζουμε τέτοιες μεγάλες προσπάθειες, όπως είναι η διοργάνωση του Βαλκανικού Πρωταθλήματος U15-U17 Ελληνορωμαϊκής, Ελευθέρας και Γυναικείας Πάλης. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, τον Δήμαρχο Σιντικής και τον Παλαιστικό Όμιλο Κερκίνης για τη συνεργασία. Εκατοντάδες αθλητές θα επισκεφτούν το Νομό μας και καλώ όλους τους Σερραίους και Σερραίες να στηρίξουν τη διοργάνωση. Η καρδιά των Βαλκανίων θα χτυπά στη Σιντική και εύχομαι αυτοί οι αγώνες να αποτελέσουν το εφαλτήριο για τη διοργάνωση ακόμη μεγαλύτερων αθλητικών πρωταθλημάτων».

 

Τέλος ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης Στέργιος Λεωνάκης, αφού ευχαρίστησε τόσο τον Δήμαρχο Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη όσο και τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο, που όπως είπε χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα, αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα των αγώνων. «Από το 2022 ξεκινήσαμε όλες τις ενέργειες προκειμένου οι αγώνες να φιλοξενηθούν στο Νομό μας και τον Δήμο Σιντικής και τελικά τα καταφέραμε. Η άφιξη των αποστολών θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 4 Μαΐου και την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η ζύγιση των αθλητών, οι προκριματικοί αγώνες και οι κληρώσεις. Η επίσημη τελετή έναρξης θα γίνει στις 17.00 του Σαββάτου 6 Μαΐου 2023, ενώ στους αγώνες συμμετέχουν και Σερραίοι αθλητές με την ελληνική αποστολή. Καλώ όλες τις Σερραίες και τους Σερραίους να παρευρεθούν στους αγώνες και να στηρίξουν την προσπάθεια των αθλητών».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *