Η ΚΕΔΕ συγχαίρει τον Δήμο Σιντικής για τη δομή μεταναστών

Με ανακοίνωσή της, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας χαιρετίζει την απόφαση του Δήμου Σιντικής, για δημιουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών περιορισμένου χρόνου σε περιοχή του Δήμου.

Όπως τονίζεται σχετικά «Η απόφαση αυτή δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει ενωμένη η Αυτοδιοίκηση στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, μια Εθνικά υπεύθυνη Αυτοδιοίκηση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση, είναι η ακόλουθη:

«Η ΚΕΔΕ χαιρετίζει την προχθεσινή απόφαση των παρατάξεων του Δήμου Σιντικής, του Δημάρχου Φώτη Δομουχτσίδη και των βουλευτών του Νομού, για τη δημιουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών περιορισμένου χρόνου, στην περιοχή Κλειδί. Η απόφαση αυτή δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει ενωμένη η Αυτοδιοίκηση στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, μια Εθνικά υπεύθυνη Αυτοδιοίκηση.

Δίπλα στον Δήμο Σιντικής, αλλά και στους δεκάδες δήμους της χώρας που έχουν εδώ και χρόνια αναλάβει το βαρύ φορτίο φιλοξενίας των προσφύγων και μεταναστών, ΟΦΕΙΛΟΥΝ να σταθούν και οι υπόλοιποι Δήμοι, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νησιά της χώρας και η ζωή των εκεί κοινωνιών να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς.

Η ΚΕΔΕ είναι έτοιμη να αναλάβει τις σχετικές πρωτοβουλίες, όπως ακριβώς πρότεινε πρόσφατα και στον Υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη, για δίκαιη, οριζόντια φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων σε Δήμους όλης της χώρας, μετά από συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς (Βουλευτές, Περιφερειάρχες, Δημάρχους)».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *