Πρόεδρος Δ.Σ. Σιντικής: Δηλώνω αντίθετη και ντρέπομαι για την απόφαση αυτή

Για την χθεσινή απόφαση σχετικά με την περιοχή «Κλειδί» η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλτάνα Ρόδη, εκλεγμένη με την παράταξη του δημάρχου Φώτη Δομουχτσίδης διαχωρίζει τη θέση της και με κείμενό της δηλώνει τα παρακάτω:

«Να ενημερώσω όλους του πολίτες του Δήμου Σιντικής ότι δεν ελήφθη καμία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με την εγκατάσταση λαθρομεταναστών στη θέση «Κλειδί» του Δήμου Σιντικής αλλά η απόφαση ήταν αποτέλεσμα της σύσκεψης κεκλεισμένων των θυρών των αρχηγών των τεσσάρων παρατάξεων και πιο συγκεκριμένα του δημάρχου Φώτη Δομουχτσίδη και Ζήση Λούγγου, Όλγα Φυταγκουρίδου και Ιωσήφ Παναγιωτίδη.

Επαναλαμβάνω με βροντερή φωνή η απόφαση δεν ελήφθη από το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα όπως κάποιοι πιστεύουν και δεν την πήρε κανένα άλλος δημοτικός σύμβουλος πλην των τεσσάρων παραπάνω που προανέφερε.

Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί ένα ισχυρό πλήγμα για την ιστορική θέση «Κλειδί» και τη μάχη που δόθηκε σ αυτή την περιοχή, καθώς επίσης αμαυρώνει και όλη την περιοχή του Ρούπελ και των Οχυρών. Το ιστορικό Ρούπελ και η ευρύτερη περιοχή, η οποία προσπαθεί τα τελευταία χρόνια και έχει κατορθώσει μέσω της «Αναβίωσης» να δέχεται χιλιάδες επισκεπτών καθώς και μέσω άλλων τρόπων «παλεύει» να αναβαθμιστεί και να αναδείξει τον ιστορικό τουρισμό διότι υπάρχει πλάνο και όλη η διάθεση για αξιοποίηση της περιοχής. Μ΄αυτή την απόφαση κάθε άλλο παρά εύνοια δεν δέχεται καθώς πλήττεται η ταυτότητα, η επισκεψιμότητα, το κύρος της περιοχής και μόνο αρνητική εικόνα θα μπορούσε να παρουσιάσει παραέξω ύστερα από την απόφαση για κλειστό κέντρο μεταναστών.

Δηλώνω πλήρως απογοητευμένη για την επιλογή αυτή και ντρέπομαι που κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί το πλήγμα που θα δεχτεί η περιοχή μας από την φαεινή απόφαση. Συγχαρητήρια κύριοι».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *