Η Μάχη των Οχυρών σε 1.000 σχολεία

Με αφορμή την επέτειο για τα 80 χρόνια από την Μάχη των Οχυρών, ο Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη πραγματοποίησε δωρεά του εικονογραφημένου συγγράμματος με τίτλο «Ο Καραγκιόζης στα Οχυρά» σε 1000 σχολεία της Μακεδονίας και της Θράκης.

 

Πρόκειται για το σενάριο που έγραψε το 2017 ο μαθητής (τότε) Γ΄ Τάξης Δημοτικού Μηνάς Τάτσιος και βραβεύτηκε στην κατηγορία «Θεατρικά κείμενα» του 3 ου μαθητικού διαγωνισμού με τίτλο «Η Μάχη των Οχυρών», ο οποίος διεξήχθη με ευθύνη του Συνδέσμου και την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

 

Οι υπερασπιστές των Οχυρών έγραψαν το δικό τους έπος στην σύγχρονη Ελληνική Ιστορία πολεμώντας γενναία απέναντι στην ισχυρότερη πολεμική μηχανή της τότε εποχής και αντιστάθηκαν με σθένος και αποτελεσματικότητα.

 

Η διανομή του εν λόγω συγγράμματος πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Νομών Θεσσαλονίκης, Σερρών, Δράμας και Ξάνθης.

 

«Ευελπιστούμε να αναδειχθεί η Μάχη των Οχυρών ως ένα γεγονός που διδάσκει στους μαθητές να αγωνίζονται κι ότι ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ!» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συνδέσμου Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *