Ιστορικός αγώνας παλαιμάχων Λέφσκι Σόφιας – Εθνικού Σιδηροκάστρου

 Μάγισσα μπάλα, σε μαγεύει με τις τρίπλες της από τα  πρώτα βήματα της  ζωής σου και  σε αιχμαλωτίζει για πάντα στα δίχτυα της.

Πάντοτε ψάχνεις αφορμή και αιτία να παίξεις μαζί της.  Έτσι και οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Εθνικού αξιοποιήσαμε τις γνωριμίες του Ντούτου Νίκου με τους παράγοντες της ομάδας της Λέφσκι Σόφιας για την διεξαγωγή ενός φιλικού αγώνα με την ομάδα παλαιμάχων της ομάδας αυτής. Με ντρίπλες προσπεράσαμε τα διάφορα προβλήματα και οι άνεμοι της συζήτησης (Ντούντος Νίκος-Σοφιάδης Δημήτριος-Βάβαλης Κώστας)  μ’ ένα μακρινό σουτ μας έστειλαν  στη Σόφια της Βουλγαρίας στις 14 Οκτωβρίου για την διεξαγωγή του αγώνα.

Πριν τον αγώνα περιηγηθήκαμε στην πόλη θαυμάζοντας τα διάφορα αξιοθέατά της, έχοντας ως ξεναγό τον Βασίλη Γκεοργκίεφ, ο οποίος καθ όλη τη διάρκεια της παραμονής μας ήταν δίπλα μας μαζί με τον γιο του και θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε γι΄  αυτό.
Το μεσημέρι έγινε ο αγώνας σε βοηθητικό γήπεδο των αθλητικών εγκαταστάσεων της αντίστοιχης ομάδας. 
Μετά τον αγώνα οι οικοδεσπότες  μας πήγανε  σε διπλανή ταβέρνα για φαγητό.
 Το βράδυ παρακολουθήσαμε τον διεθνή ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων  Βουλγαρίας – Αγγλίας.

 Με το τέλος του αγώνα πήραμε τον δρόμο της επιστροφής και χαράματα Τρίτης φτάσαμε στο Σιδηρόκαστρο.  
 Θέλουμε δημόσια να ευχαριστήσουμε όλους τους παράγοντες της Λέφσκι Σόφιας για την άψογη φιλοξενία που μας παρείχαν και όλοι μας δεσμευτήκαμε πως θα ανταποδώσουμε την φιλοξενία αυτή με τη διεξαγωγή ενός αγώνα στο Σιδηρόκαστρο την άνοιξη.
    Εδραία μας θέση είναι πως όλοι όσοι συμμετείχαν στον αγώνα είναι νικητές,  ανεξαρτήτως αποτελέσματος, όπως νικήτρια είναι και η φιλία και οι διαπροσωπικές σχέσεις που αναπτύσσονται με τις δράσεις αυτές.
Απλώς για να τα καταγράψει στις δέλτους της η ιστορία και να τα καταχωρήσει στο αρχείο της, να αναφέρουμε ορισμένα στοιχεία του αγώνα.  Νικήτρια ανεδείχθη η ομάδα μας με σκορ 4-2. Στην ομάδα της Λέφσκι αγωνίστηκαν ποδοσφαιριστές οι όποιοι είχαν διαπρέψει με την εθνική ομάδα της χώρας τους.
   Συνθέσεις: ΕΘΝΙΚΟΣ : ΑΣΤΑΚΟΓΛΟΥ (46’ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ)- ΣΑΡΑΚΗΣ- ΜΩΡΑΙΤΗΣ Σ. (46’ ΜΩΡΑΙΤΗΣ Δ.) –  ΛΕΒΕΝΤΗΣ (70΄ ΣΩΜΗΣ) – ΖΛΑΤΙΝΤΣΗΣ – ΣΑΒΒΙΔΗΣ – (46΄ΧΟΥΡΔΑΡΗΣ) – ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Θ. – (70’ ΣΟΦΙΑΔΗΣ Θ.) – ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Γ. – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Μ.- ΣΚΕΡΛΕΤΙΔΗΣ- ΚΟΥΚΟΥΖΕΛΗΣ – ( 46’ ΤΣΑΒΛΙΔΗΣ). 
ΛΕΦΣΚΙ : I. VASILEV – Z. SIRAKOV – R VUTSOV – S. VASILEV – M. KOPRIVAROV – B. ATANASOV – D.  VASILEV – B. BEKRIISKI – N. DOBREV – I. STANKOV – I. SIMEONOV – A. TOTCHEV – D. YANKULOV – A. STANKOV (ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ) – S. ANGELOV – Y. RADKOV – (E. SPASOV – D. ZHECHEV – K. IVKOV ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ)
Η ομάδα της Λέφσκι προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο με 2- 0.  Σκόρερ ήταν οι : Z. SIRAKOV και S. ANGELOV.
 Στο  δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας πέτυχε 4 γκολ. Σκόρερ ήταν οι : ΛΕΒΕΝΤΗΣ, ΣΚΕΡΛΕΤΙΔΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Μ.(2).
ΥΓ.  Ξεκίνησε μια προσπάθεια έκδοσης ενός βιβλίου –

λευκώματος για την ομάδα μας, τον ΕΘΝΙΚΟ. Όσοι έχετε φωτογραφίες/έγγραφα, επικοινωνήστε με τον υπογράφοντα.
ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *