Κ. Βελόπουλος & Κ. Μπούμπας: «Οικονομική στήριξη σε ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και εστιατορίων στο Άγκιστρο Σερρών»

Την οικονομική στήριξη των ιδιοκτητών ξενοδοχείων και εστιατορίων στο Άγκιστρο, ζητούν με ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Τουρισμού, ο Πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος και ο Βουλευτής Σερρών του κόμματος Κώστας Μπούμπας.

 

Αναλυτικά, το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Τα ξενοδοχεία στο Άγκιστρο Σερρών παραμένουν, υποτίθεται, ανοιχτά, παρά το πανελλαδικό καθολικό ‘lock-down’. Και ενώ δεν μπορούν να γίνουν μετακινήσεις από νόμο σε νομό και ενώ όλα τα καταστήματα είναι κλειστά, ο ΚΑΔ για τα ξενοδοχεία παραμένει εν λειτουργία, εκτός λίστας των όσων δικαιούνται ενίσχυσης λόγω της πανδημίας κορωνοϊού. Συνέπεια είναι, να μην έχουν, για ακόμη μία φορά, οι ξενοδόχοι, καμία ουσιαστική οικονομική βοήθεια λόγω της πανδημίας. Με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση για την περίοδο των εορτών οι κρατήσεις αναμένεται ότι θα είναι κοντά στο μηδέν. Στις γιορτές, όμως, διαμορφωνόταν ανέκαθεν το 50% του τζίρου του εν λόγω κλάδου, γι’ αυτό οι ξενοδόχοι και εστιάτορες του Αγκίστρου ζητούν να κλείσει και ο δικός τους ΚΑΔ, ώστε να αποζημιωθούν.

Ζητούν οι τελευταίοι, επίσης, να επιδοτηθούν και για τους περσινούς τζίρους, τουλάχιστον στο 70% (μέτρο που εφαρμόζεται σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες), ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν. Το ίδιο επιθυμούν να γίνει και για τα εστιατόρια του Αγκίστρου, τα οποία εξαρτώνται αποκλειστικά από την τουριστική κίνηση, με τις ανελαστικές τους υποχρεώσεις τους να τρέχουν κανονικά.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να μεριμνήσετε σχετικά, ώστε να υποστηριχθεί, εκτός από τις ενισχύσεις λόγω πανδημίας του κορωνοϊού, και με επιδότηση επί του τζίρου, ως άνω, το σύνολο των επιχειρήσεων τουρισμού και εστίασης που βρίσκονται στον τουριστικό προορισμό του Αγκίστρου, καθώς, δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια επιβίωσής τους;».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *