Κερκίνη: Βανδάλισαν το αυτοκίνητο που προέδρου της Κερκίνης

 Αποτυπώνοντας  με σπρέι φασιστικό σύμβολο άγνωστοι βανδάλισαν το αυτοκίνητο του προέδρου της κοινότητας Κερκίνης θεόδωρου Καρατζίκου χθες τα ξημερώματα.


Ο κ. Καρατζίκος μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών είπε πως είχε γεμίσει το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του με είδη που συγκέντρωσαν οι κάτοικοι της κοινότητας για τα μικρά παιδιά και τις ετοιμόγεννες γυναίκες που διαμένουν στην κλειστή δομή μεταναστών στη θέση «Κλειδί» κάτω από άσχημες- όπως υποστήριξε – συνθήκες.
Την επομένη το πρωί θα τα μετάφερε ο ίδιος αλλά πηγαίνοντας στο αυτοκίνητό του είδε στην εξωτερική πλευρά της θέσης του συνοδηγού φασιστικό σύμβολο αποτυπωμένο  με σπρέι . Ο ίδιος είπε πως δεν πτοούν ούτε τον ίδιο ούτε τους συντοπίτες του αυτές οι κινήσεις  και εμπράκτως θα συνεχίσουν και στο μέλλον να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες στην κλειστή δομή. «Δε φοβόμαστε τους μετανάστες, φοβόμαστε τους πολέμους» είπε χαρακτηριστικά.
Την ίδια ώρα καταδικάζουν τη ρατσιστική επίθεση, με γραπτές ανακοινώσεις τους,  η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Σερρών, Η Λαϊκή Συσπείρωση και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Σερρών για τους πρόσφυγες.

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Σερρών για τους Πρόσφυγες καταγγέλλει την θρασύδειλη επίθεση φασιστών στο αυτοκίνητο του προέδρου της κοινότητας Κερκίνης Σερρών, κου Θεόδωρου Καρατζίκου.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Κερκίνης Σερρών είχε ανακοινώσει την προηγούμενη ημέρα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης οτι στέκεται δίπλα στον πρόεδρο της κοινότητας του Προμαχώνα, κο Λεωνίδα Σπύρου, στη συλλογή ειδών ανάγκης για τους πρόσφυγες που βρίσκονται φυλακισμένοι στις άθλιες εγκαταστάσεις στο Κλειδί, ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης.

Η αλληλεγγύη των ανθρώπων εκφράζεται δημόσια και ανοιχτά, με το μέτωπο στο ήλιο. Οι ξενόφοβοι, οι ρατσιστές και οι φασίστες ανήκουν στη μαύρη πλευρά της ιστορίας, κρύβονται και δρουν στο σκοτάδι, πάντα με τις πλάτες της εξουσίας και για λογαριασμό της.

Τέτοιου είδους ενέργειες δεν τρομάζουν κανέναν και καμία μας. Η αλληλεγγύη διαπαιδαγωγεί τα παιδιά μας με ανθρωπιά και δίνει δύναμη στους ανθρώπους να συνεχίσουν να παλεύουν για μία καλύτερη ζωή και ένα αξιοπρεπές μέλλον.

Η αλληλεγγύη είναι η μάχη της ζωής απέναντι στον θάνατο.

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΣΕΡΡΕΣ, 8/4/2020

Δέσποινα Γιαννακίδου
Πηγή : ΕΡΤ Σερρών

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *