Κρουσοβίτης: Συνεχίζονται οι εργασίες εκβάθυνσης και ενίσχυσης των αναχωμάτων

Συνεχίζονται οι εργασίες εκβάθυνσης και ενίσχυσης των αναχωμάτων του χειμάρρου Κρουσοβίτη στο Σιδηρόκαστρο Σερρών όπως ενημερώνει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

 

Ο Περιφερειάρχης σημειώνει ότι «συνεχίζουμε τις αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, προστατεύουμε τις ζωές και περιουσίες των συμπολιτών μας».

 

Να θυμίσουμε ότι η σχετική σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία υπεγράφη μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Σπυρόπουλου και του εκπροσώπου της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρείας στις 7-12-2020, με διάρκεια 18 μήνες.

 

Η εν λόγω μελέτη περιλαμβάνει εργασίες καθαρισμού και απομάκρυνσης των φερτών υλικών και την εκβάθυνση του υδατορέματος Κρουσοβίτη όπου παρουσιάζεται έντονος κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων.

 

Επίσης, οι εργασίες περιλαμβάνουν την αποκατάσταση των κατεστραμμένων αναχωμάτων από παράνομες αμμοληψίες ή έντονη διάβρωση, τα οποία παρουσιάζουν μεγάλη απώλεια υλικού και κίνδυνο κατάρρευσης τους σε μεγάλες πλημμυρικές παροχές.

 

Το πρώτο τμήμα επέμβασης είναι η εκβάθυνση του υδατορέμματος Κρουσοβίτη από την παλιά γέφυρα στην πόλη Σιδηροκάστρου μέχρι τον αναβαθμό κατάντη της σιδηροδρομικής γέφυρας μήκους περίπου 2.100μ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *