Λιτανεία στο Σιδηρόκαστρο για την κατάπαυση των πυρκαγιών

Με πρωτοβουλία του Σεβ. Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, το Σάββατο 7 Αυγούστου 2021 πραγματοποιήθηκε Λιτάνευση των Ιερών και Θαυματουργών Εικόνων και των Ιερών  Λειψάνων από τις ενορίες της πόλεως ,για την κατάπαυση των πύρινων μετώπων που έχουν κυκλώσει την Ελλάδα μας.

 

Συγκεκριμένα όλοι οι Ιερείς του Σιδηροκάστρου με προεξάρχοντα τον Μητροπολίτη συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας, (χωρίς την παρουσία κόσμου) όπου  μετά την Ακολουθία του εσπερινού κρατώντας τα ιερά κειμήλια διέσχισαν την πόλη και την κεντρική πλατεία και  κατευθύνθηκαν προς το Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Ζώνης όπου τελέστηκε Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο ενώπιον της θαυματουργού και ιστορικής εικόνος της Αγίας Ζώνης ενώ στο τέλος ο Σεβ. κ. Μακάριος ανέπεμψε δέηση υπέρ ενισχύσεως και παραμυθίας των δοκιμαζομένων αδελφών μας από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

 

Ο κ. Μακάριος ευχήθηκε ο Άγιος Θεός να βοηθήσει τόσο τους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους καθώς και να δώσει δύναμη στο δυναμικό της Πυροσβεστικής για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στον  δύσκολο αγώνα που πρέπει να αντιμετωπίσουν.

 

Πηγή: romfea.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *