Μακάριος για δομή στο Κλειδί: Ψέμα και κοροϊδία-Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού

“Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού”. Με αυτή την φράση αναφέρθηκε για το κέντρο μεταναστών και προσφύγων ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος μιλώντας στην εκπομπή Κάθε Μέρα Καλημέρα και στον Δημήτρη Κώττα κληθείς να απαντήσει για τη λειτουργιά της ανοιχτής δομής στη θέση Κλειδί στον Δήμο Σιντικής και την εγκατάσταση μεταναστών στην περιοχή.

 

 

Ο κ.κ. Μακάριος έκανε γνωστό ότι προσπάθησε να έρθει σε επικοινωνία με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη για προκειμένου να ενημερωθεί για το καθεστώς λειτουργίας της δομής -αφού αυτές τις ημέρες οι φιλοξενούμενοι της δομής κυκλοφορούν σε Σιδηρόκαστρο και Πετρίτσι- ωστόσο όπως είπε δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία.

 

Ο μητροπολίτης τόνισε ότι ο κύριος Μηταράκης θέλει να αποσυμφορήσεί τη Χίο από μετανάστες για να ξανά εκλεγεί ως βουλευτής. “Τηλεφώνησα στον κύριο Μηταράκη. Δεν μου απάντησε. Μου έστειλε μήνυμα ότι δε μπορεί να μιλήσει. Θα ξανά προσπαθήσω να επικοινωνήσω και πάλι μαζί του. Είναι πασιφανές ότι ο κύριος Μηταράκης θέλει να αποσυμφορηθεί η Χίος γιατί είναι ο τόπος που εκλέγεται. Θα πρέπει να δείξει στους κατοίκους ότι έχει κάνει κάτι για την πατρίδα του προκειμένου να ξανά εκλεγεί” επισήμανε ο μητροπολίτης λέγοντας ότι ήρθε σε επικοινωνία και με τους βουλευτές του Νομού Σερρών, οι οποίοι όπως είπε όλοι τ΄χουν με τον Μηταράκη.

 

Ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου τονίζει ότι υπήρχε ένα ψέμα και μια κοροϊδία στην όλη υπόθεση της λειτουργίας της δομής. “Άλλα αποφασίστηκαν. Οι τοπικοί παράγοντες άλλα εδέχθησαν, δε ξέρω κάτω από ποιες πιέσεις αλλά δε σημαίνει ότι κάτω από τις πιέσεις σκύβουμε το κεφάλι. Εδέχθησαν να έρθει η δομή. Η δομή ήταν κλειστή. Οι υποσχέσεις ήταν ότι η δομή θα είναι κλειστή. Η δομή στον μήνα άνοιξε. Λόγω κορονοϊού δεν επέτρεψε να βγουν οι άνθρωποι έξω από τα όρια της πλην όμως πέρασε το 14ημερο και δεν μπορούσαν να τους κρατήσουν μέσα αφού οι πόρτες ήταν ανοιχτές. Με άδεια και χαρτί κατέβηκαν στο Σιδηρόκαστρο. Τους είδα και εγώ με τα μάτια μου”.

 

Για την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών ο Ποιμενάρχης του Σιδηροκάστρου υποστηρίζει ότι υπάρχει μια σύμπραξη όλων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης. “Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου γι αυτό το θέμα όλοι ήταν αντίθετοι. Το ψήφισμα ήταν αρνητικό. Πως άλλαξαν τα πράγματα μέσα σε τρεις ημέρες” διερωτήθηκε ο κ.κ. Μακάριος.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *