Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις του Συλλόγου Βλάχων Σιδηροκάστρου

 Μια διαφορετική νότα στις Αποκριάτικες εκδηλώσεις έδωσε ο Σύλλογος Βλάχων Σιδηροκάστρου σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Σιντικής την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 στην Κεντρική Πλατεία Σιδηροκάστρου.

Οι μικροί χορευτές του συλλόγου αναβίωσαν το έθιμο της συγχώρεσης μοιράζοντας πορτοκάλια σε όλους τους παρευρισκόμενους καθώς και το έθιμο της χάσκας, στο οποίο νικητής που μπόρεσε να πιάσει το χαλβά, αναδείχτηκε ο μικρός χορευτής μας ο Γιώργος. Στη συνέχεια της βραδιάς οι μεγάλοι χορευτές χόρεψαν πλέκοντας και ξεπλέκοντας το γαϊτανάκι.

Εντυπωσιακό δε ήταν το άναμμα της φωτιάς της Αποκριάτικης φλόγας που ξορκίζει το κακό, αναζωογονεί τη φύση και που συνηθίζεται τέτοιες μέρες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας τις παγερές χειμωνιάτικες νύχτες, όπου οι φλόγες ζεσταίνουν τις καρδιές, φωτίζουν τα πρόσωπα, ενώ τα κλαρίνα δίνουν τον τόνο της διασκέδασης με το κρασί και το τσίπουρο να ρέουν με αφθονία.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης: Τον Δήμο Σιντικής, τον Δήμαρχο κ. Φώτη Δομουχτσίδη, τον Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Σαββίδη, τους χορηγούς και φυσικά όλους τους συνδημότες μας, που μας πίστεψαν και παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Σιντικής κ. Φώτης Δομουχτσίδης, ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Σαββίδης, ο Αντιδήμαρχος κ. Ιντζές Νικόλαος, η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σιδηροκάστρου κ. Αθανασία Αγγελίδου,ο πρόεδρος της Πρόνοιας και Αγωγής κ. Μπακρατσάς Δημήτριος, το μέλος της Τοπικής Κοινότητας Σιδηροκάστρου κ. Ιωαννίδης Σίμος, η πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων και ο πρόεδρος του συλλόγου Παφραίων.
Τέλος ευχόμαστε καλή Αποκριά και του χρόνου με υγεία.
Για το Δ.Σ
Η Πρόεδρος
Σύρμω Χαλίλη
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα περπατούν, νύχτα, φωτιά και υπαίθριες δραστηριότητες
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *