Ψήφισμα του Δ.Σ. Σιντικής κατά της δημιουργίας κλειστού κέντρου στη Ροδόπολη

Αναταραχή επικρατεί από χθες στη δήμο Σιντικής και ιδιαίτερα στην περιοχή της Ροδόπολης, μετά τις πληροφορίες πως πρόκειται να δημιουργηθεί κλειστό κέντρο υποδοχής μεταναστών, στο στρατόπεδο «Βασιλειάδη», στη Ροδόπολη.

Οι ενστάσεις είναι έντονες, όπως εκφράστηκαν, καθώς το στρατόπεδο βρίσκεται εντός του χωριού και μάλιστα δίπλα στο νηπιαγωγείο, εγείροντας ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις.

Το θέμα τέθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σιντικής, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στη 1 το μεσημέρι.

Ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης, ανέφερε αρχικά πως σήμερα, 7 άτομα, πιθανόν πολιτικοί μηχανικοί, επισκέφθηκαν το στρατόπεδο «Βασιλειάδη», προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, αλλά και να αποφασίσουν για τις εργασίες που εκτελεστούν, προκειμένου αυτό να γίνει λειτουργικό.

Ο Δήμαρχος Σιντικής επανέλαβε την αντίθεσή του απέναντι σε όποια βούληση για τη δημιουργία κλειστού κέντρου εξυπηρέτησης μεταναστών, στο στρατόπεδο «Βασιλειάδης» στη Ροδόπολη, ενώ τόνισε πως δεν είχε καμία απολύτως ενημέρωση και πως μόλις πριν μπει στην αίθουσα για τη συνεδρίαση, δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μηταράκη.

Ο κ. Μηταράκης φέρεται να ανακοίνωσε στον Δήμαρχο Σιντικής τη συγκεκριμένη απόφαση, που ήταν μεταξύ των αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ, οι οποίες δεν δημοσιοποιήθηκαν για λόγους εθνικής ασφάλειας.
Στο κέντρο αναμένεται να φιλοξενηθούν όσοι πέρασαν παράνομα τα σύνορα, τα τελευταία 24ωρα.

Δείτε τα βίντεο : https://www.youtube.com/watch?v=E7JeWpNGQpo&feature=emb_logo

https://www.youtube.com/watch?v=I6ddAKLE4oE&feature=emb_logo

Σύμφωνα με τον κ. Δομουχτσίδη, η Ροδόπολη έχει 875 εγγεγραμμένους κατοίκους, το στρατόπεδο βρίσκεται εντός οικιστικού ιστού και έχει σπίτια γύρω, ενώ ήδη φιλοξενούνται 144 μετανάστες σε ξενοδοχείο του Σιδηροκάστρου, με τον ίδιο να προσθέτει πως με τα 1500 άτομα που φιλοξενούνται σε δομές των Σερρών, καλύπτεται η αναλογία της κατανομής.

Αμέσως μετά, το λόγο πήρε ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος, ο οποίος επεσήμανε αρχικά πως το θέμα είναι σοβαρό και κρίσιμο, ενώ αποκάλυψε πως χθες, ο Υπουργός Υποδομών και Σερραίος βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, επικοινώνησε μαζί του, ανακοινώνοντάς του τη συγκεκριμένη απόφαση και τονίζοντας τα αντισταθμιστικά οφέλη που θα έχει η περιοχή.

Ο κ. Μακάριος τόνισε πως η εκκλησία είναι υποχρεωμένη να στηρίξει το Δημοτικό Συμβούλιο Σιντικής και όποια απόφαση λάβει.

Όλοι οι επικεφαλής των αντιπολιτευομένων παρατάξεων, δήλωσαν την αντίθεσή τους στην προοπτική λειτουργίας κλειστού κέντρου μεταναστών στη Ροδόπολη.

Η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Ιωαννίδου, αφού διευκρίνισε πως είναι και η ίδια αντίθετη στη δημιουργία κλειστού κέντρου στη Ροδόπολη, ζήτησε την κατάθεση ξεχωριστού ψηφίσματος, στον οποίο θα αναφέρονται μεταξύ άλλων, το κλείσιμο όλων των hot spots της χώρας, την αποσυμφόρηση των νησιών, την καταδίκη της Τουρκίας για τις επιχειρήσεις στη Συρία, αλλά και την έναρξη των διαδικασιών ασύλου εντός της Τουρκίας.

Φυσικά, δεν έλειψαν και τοποθετήσεις προέδρων της περιοχής και κατοίκων, που ζήτησαν να ξεκινήσουν δυναμικές κινητοποιήσεις, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο της δημιουργίας του κέντρου.

Τελικά, κατά πλειοψηφία, καθώς η κ. Ιωαννίδου δεν το ψήφισε, εγκρίθηκε το ψήφισμα που κατέθεσε η δημοτική αρχή, με το οποίο τονίζεται ρητά, πως δεν συμφωνούν με την απόφαση της δημιουργίας κλειστού κέντρου στη Ροδόπολη.

Πηγή : infonews24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *