Μουσείο Τσαρτσίδη : Τρείς υπέροχοι επισκέπτες

 Την Κυριακή  είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στο Μουσείο μας τρεις υπέροχους ανθρώπους !!!


Το ζεύγος Φουρτούνα (την κα Ευδοκία συνταξιούχο υπάλληλο ΥΠΕΠΘ και Γεώργιο Ταξίαρχο ε.α.) μαζί με τον στρατηγό ε.α. Αντωνάκο Γεώργιο!!!
Ευπατρίδηδες και οι τρεις τους απόλαυσαν την ξενάγηση στο Μουσείο από τον γράφοντα και την απίθανη Ελένη καθώς και τις εξιστορήσεις των γεγονότων από τον πατέρα μου και ιδρυτή του Μουσειου Μιχάλη Τσαρτσίδη!
Στο τέλος ο πατέρας μου απένειμε στο ζεύγος Φουρτούνα ένα αρχοντικό βυζαντινό δαχτυλίδι (εύρημα του κάστρου μας) για την προσφορά τους στο Σιδηρόκαστρο αλλά και την προβολή που κάνουν στο Μουσείο. Η απονομή αυτή ήταν να γίνει την βραδυά της βράβευσης του πατέρα μου στις 30 Αυγούστου από τον Σύλλογο Σιδηροκαστρινών Θεσσαλονίκης και Απανταχού αλλά δεν ήταν παρόντες.Τη βραδυά αυτή είχε τιμήσει ο πατερας μου τρεις ακόμη Σιδηροκαστρινούς , την Πρόεδρο Βασιλική Σπάση, τον Νίκο Σκαρλατο και Γεώργιο Τσαταλτζινό!
Με τη σειρά του ο κ. Γιώργος Φουρτούνας δώρισε στον πατέρα μου για να κοσμούν τη βιβλιοθήκη του Μουσείου μας τα 3 βιβλία που συνέγραψε μαζί με την σύζυγό του!
Μεγάλη τιμή αισθάνθηκαν οι επισκέπτες όταν άγγιξαν και βγηκαν φωτογραφία με τη στολή του Παύλου Μελά που μας δώρισε ο Λάκης Κομνηνός καθώς και με το προσωπικό τυφέκιο του πόντιου ήρωα Κοντοβραχιονίδη Χαράλαμπο (Χαμδήμπεη) το οποίο έφερε από τον Πόντο μέσα στον διπλο πάτο ξύλινης σκάφης!
Ήταν όλα υπέροχα αλλά αυτό πού εδωσε μεγάλη χαρά στους επισκέπτες ήταν ο ενθουσιασμός και η αγάπη που τους έδειξε η κόρη μου Ελένη που δεν έφευγε από την αγκαλιά της κας Ευδοκίας !!!

Επίσης ωραία έκπληξη ήταν που είδαν τη στολή που δώρισε ο κος Γιώργος με την ευχαριστήρια πινακίδα μας και υποσχέθηκε ατην επόμενη επίσκεψή του να μας καταθέσει και το σπαθί του!
Σπύρος Τσαρτσίδης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *