Τραγελαφικές καταστάσεις στον Δήμο Σιντικής καταγγέλλει η Όλγα Φυταγκουρίδου

Οι τραγελαφικές καταστάσεις  στον Δήμο Σιντικής συνεχίζονται….

Την Τρίτη 10/9/2019 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Σιντικής και στα θέματα ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνονταν και ο ορισμός μελών των Νομικών Προσώπων του Δήμου (ΠΡΟΝΟΙΑ και ΑΓΩΓΗ, ΑΠΟΔΡΑΣΙ, ΔΕΥΑΣΙ, ΣΙΝΤΙΚΗ ΔΑΕ .

Από ελλιπή προετοιμασία ή από απροσεξία ίσως, κανείς δε σκέφτηκε να διαβάσει τις τελευταίες αλλαγές που αφορούν τη σύνθεση των Διοικητικών Συμβουλίων.

Συγκεκριμένα στην παρ. άρ.6 του ν.4623/2019 και του άρθρου 10 του ν. 4625/2019 ορίζεται πως τα 2/5 των μελών ορίζονται από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Μολονότι ο Δήμαρχος σε παλιότερη συνεδρίαση σημείωσε με στόμφο πως άγνοια νόμου δεν δικαιολογείται, υπέπεσε ο ίδιος στα ίδια λάθη για τα οποία κατηγορεί άκριτα όλους τους άλλους. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό και δυστυχώς δε θα είναι και η τελευταία. Στο παρελθόν χρειάστηκαν έως και 3 (!) συνεδριάσεις προκειμένου να οριστούν οι συνθέσεις κάποιων Διοικητικών Συμβουλίων.

Και, για να προλάβουμε τους άπιστους, να τονίσουμε πως στις εισηγήσεις που μας στάλθηκαν πριν από τη συνεδρίαση της 10ης Σεπτεμβρίου 2019 συμπεριλαμβάνονταν απλά κάποια εδάφια του σχετικού νόμου χωρίς –φυσικά- τις επίμαχες παραγράφους.

Επιπρόσθετα στην εν λόγω συνεδρίαση προτάθηκαν άτομα από την αντιπολίτευση, αλλά η συμπολίτευση ψήφισε τη δική της πρόταση η οποία, όπως αποδεικνύεται, ήταν αντίθετη στις επιταγές της κείμενης νομοθεσίας. Ο κατήφορος συνεχίζεται……

Όλγα Π. Φυταγκουρίδου

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

«Νέοι Ορίζοντες για τη Σιντική»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *