” Νέοι Ορίζοντες για τη Σιντική” : ” Ο Δήμαρχος δε γνωρίζει τη ζοφερή πραγματικότητα και τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνδημότες μας “

Η παράταξή μας αλλά και άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου υποβάλαμε, χθες κατά τη συνεδρίαση του οργάνου, μια σειρά προτάσεων, με στόχο την ανακούφιση των δημοτών από τις βασανιστικές καταστάσεις που βιώνουν σχεδόν ένα χρόνο τώρα.

Προς ενημέρωσή σας, έλαβαν χώρα τα παρακάτω:

1. Για την πρότασή μας για την αγορά τάμπλετ για τους μαθητές μας, ο Δήμαρχος και η συμπολίτευση το αρνήθηκαν. Θεωρούν πως υπεύθυνες είναι οι σχολικές επιτροπές οι οποίες δεν αιτήθηκαν τίποτε παραπάνω από αυτά τα λίγα τάμπλετ που πήραν. Θεωρούν πως δεν έχουν καμία ευθύνη και πως είναι θέμα της πολιτείας και μόνο. Μάλιστα ο Δήμαρχος με σκωπτική διάθεση όταν αναφέρθηκε πως άλλοι Δήμοι αγόρασαν μεγάλο αριθμό τάμπλετ ούτε λίγο ούτε πολύ είπε πως «να δούμε πότε θα τα πάρουν…». Το χειρότερο όλων είναι πως ο κ. Δομουχτσίδης είπε πως η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση δεν είχε ανάγκες την άνοιξη διότι ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!!! Τόσο καλά γνωρίζει το θέμα…

2. Για το θέμα της μείωσης των δημοτικών τελών. Ο Δήμαρχος το αρνήθηκε προφασιζόμενος αστήρικτες δικαιολογίες και έριξε τις ευθύνες  (όπως πάντα) στις υπηρεσίες του Δήμου. Λες και διοικούν οι υπηρεσίες και όχι οι αιρετοί… Διαφάνηκε σε όλη της την έκταση η παντελής αποκοπή του από την πραγματικότητα και από αυτά που βιώνουν οι συνδημότες μας. Όταν μάλιστα ενημερώσαμε το σώμα για τις γενναίες μειώσεις δημοτικών τελών στις οποίες προέβησαν άλλο Δήμοι, απλώς κώφευσε…

3. Για το θέμα της απαλλαγής του τέλους κοινόχρηστων χώρων και της αύξησης εσόδων από τα αιολικά πάρκα που υπάρχουν στον Δήμο μας, το θέμα πήρε αναβολή με πρωτοβουλία Δημοτικών Συμβούλων της συμπολίτευσης που, πιθανόν, να συνειδητοποίησαν αφενός μεν την τεράστια απώλεια εσόδων που έχει ο Δήμος μας από τη μη επιβολή τελών που έχουν όλοι άλλοι δήμοι που έχουν ανεμογεννήτριες  και αφετέρου κατανόησαν τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει όλοι οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον Δήμο μας.

4. Για το θέμα των παιδικών χαρών, ζητήσαμε να ληφθεί ξεκάθαρη απόφαση για παύση λειτουργίας όλων των παιδικών χαρών που δεν έχουν πιστοποιηθεί και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, (παρόμοια απόφαση λήφθηκε το 2016 αλλά δεν εκτελέστηκε) αλλά ο Πρόεδρος έληξε άρον άρον τη συζήτηση λες και δεν υπήρχε θέμα. Σε αυτό το σημείο, δηλώνουμε ξεκάθαρα πως η λειτουργία των παιδικών χαρών είναι απαραίτητη για τα παιδιά μας, αλλά ταυτόχρονα οι παιδικές χαρές πρέπει να είναι πιστοποιημένες και ΑΣΦΑΛΕΙΣ προκειμένου να μην κινδυνέψει κανείς. Εδώ, βέβαια, ακούστηκε από τον Δήμαρχο πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα διότι…υλοποιείται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του 2016!!!! Δηλαδή, με απλά λόγια ο Δήμος μας για να υλοποιήσει μια απόφαση χρειάζεται το λιγότερο 4 χρόνια….

5. Τέλος σε ό,τι αφορά την πρότασή μας για την αγορά εξοπλισμού προκειμένου να διατεθεί στο Νοσοκομείο Σερρών και στα Κέντρα Υγείας Σιδηροκάστρου και Ροδόπολης, το σώμα συμφώνησε για τα Κέντρα Υγείας αλλά όχι για το Νοσοκομείο διότι -σύμφωνα με τα λεγόμενά τους και αυτό θα το ερευνήσουμε- δεν προβλέπεται διότι το Νοσοκομείο το οποίο εξυπηρετεί όλο το Νομό βρίσκεται στον Δήμο Σερρών.

Από όλα τα παραπάνω προκύπτει το συμπέρασμα πως η δημοτική αρχή και, κυρίως, ο Δήμαρχος κ. Δομουχτσίδης:

1. Δε γνωρίζει επαρκώς τα θέματα, αλλά με οίηση παίρνει αποφάσεις

 2. Δε γνωρίζει τη ζοφερή πραγματικότητα και τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνδημότες μας έξω από τη γυάλινη σφαίρα στην οποία μακαρίως ζει.

3. Δεν έχει την παραμικρή επιθυμία και βούληση να δώσει λύσεις όταν, μάλιστα, έχει και την οικονομική δυνατότητα να το κάνει.

4. Στη δύσκολη αυτή περίοδο που το καράβι κλυδωνίζεται και χρειάζεται ένα καπετάνιος που οφείλει να κάνει τα πάντα για να οδηγήσει το καράβι σε ασφαλή λιμάνια, αυτός με προφανή την έλλειψη ενσυναίσθησης αδιαφορεί και για το καράβι και για το πλήρωμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *