Ο Γιάννης Χατζόπουλος για την πυρκαγιά στο Ρούπελ

 Η άμεση πυρανίχνευση από το 567 Μηχανοποιημένο Τάγμα Πεζικού Σιδηροκάστρου , στα πλαίσια επιτήρησης της περιοχής από το οχυρό Ρούπελ, και η έγκαιρη αναγγελία της πυρκαγιάς οδήγησε όχι μόνο στην άμεση κατάσβεσή όλων των πρωινών εστιών από το Πυροσβεστικό Σώμα με 5 οχήματα (Σερρών και Σιδηροκάστρου) αλλά και στην σύλληψη του δράστη / εμπρηστή ο οποίος κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Σιδηροκάστρου.

Αξιοσημείωτο είναι , ότι ενεργή συμμετοχή και παρουσία είχαν στο σύνολο τους οι διοικητές και υποδιοικητές των εμπλεκόμενων φορέων καθοδηγώντας τα στελέχη τους. (Tatsios Nikos, Μανώλης Ανδρόγλου , Σωτήρης Ταλίμης , Aggelos Krasios και ασφαλώς ο Διοικητής Π.Σ. Σωτήρης Δημητράκης και του ΑΤ Σιδηροκάστρου Γ. Γουτίδης )

Το πλήθος των εμπρηστικών εστιών , σε μια δύσβατη περιοχή, θα δημιουργούσαν πραγματικά σοβαρό πρόβλημα και μεγάλες οικολογικές και οικονομικές καταστροφές στην περιοχή των Αιολικών Πάρκων αλλά και στην ευρύτερη ιστορική περιοχή του Ρούπελ.

Καθοριστικό ρόλο είχε και η ενεργοποίηση της εθελοντικής οµάδας Αερολέσχη Σερρών – Serres Airclub , που είναι εγγεγραµµένη και στο Μητρώο Εθελοντικών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας της Γενικής Πραγματείας Πολιτικής Προστασίας, στα πλαίσια του μνημονίου συνεργασίας με τον Δήμο μας , από τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Σ. Δημητράκη η οποία με την αεροεπιτήρηση (Dimitris Triantafillou ) βοήθησε από αέρος τον συντονισµό των επίγειων δυνάµεων κάνοντας χρήση του τοπικού αεροδρομίου στο Χορτερό .

Δυνάμεις της πυροσβεστικής, του στρατού , της αστυνομίας, εθελοντικές οργανώσεις και ο Δήμος παραμένουν σε επαγρύπνηση από τυχόν αναζωπυρώσεις και θα προβούν σε όλες τις απαιτούμενες εργασίες που θα απαιτηθούν υπό την καθοδήγηση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σήμερα πραγματικά είχαμε «άγιο», λόγω ανέμων και δύσβατης περιοχής , και ίσως ήταν η ποιο άρτια και οργανωμένη επιχείρηση πυρόσβεσης με βάση το συνολικό αποτέλεσμα χάρη στον άριστο συντονισμό και κυρίως την άμεση ενημέρωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας χωρίς ποτέ να ξεχνάμε και να το συγκρίνουμε με το περσινό θαύμα των πυροσβεστών στην περιοχή των Λουτρών Σιδηροκάστρου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *