Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣΙ Π. Κορωνίδης για την βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης

Αγαπητοί Δημότες,

 

            Με αφορμή τη βλάβη που προκλήθηκε χθες, Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017, στη Δημοτική Κοινότητα Σιδηροκάστρου και συγκεκριμένα στο ύψος της Γέφυρας του Σταυρού, που είχε ως αποτέλεσμα την πολύωρη διακοπή νερού, προκαλώντας τη δυσφορία των δημοτών μας, σας αναφέρω τα εξής:

 

            Το υφιστάμενο δίκτυο ύδρευσης του Σιδηροκάστρου λόγω της παλαιότητάς του παρουσιάζει μεγάλη συχνότητα βλαβών, οι οποίες αφορούν στη θραύση αγωγών και στη δημιουργία διαρροών. Η αποκατάστασή τους απαιτεί διακοπή της τροφοδοσίας του νερού. Συγκεκριμένα, για ότι αφορά στη χθεσινή βλάβη, στις 09.00 π.μ. οπότε και διαπιστώθηκε η διαρροή, συνεργείο της ΔΕΥΑΣΙ έσπευσε στο σημείο για να κάνει επιτόπια αυτοψία. Από την πρώτη στιγμή, διαπιστώθηκε η σοβαρότητα της βλάβης και ξεκίνησαν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασής της. Στις 15.30 μ.μ., μετά από διάστημα έξι ολόκληρων ωρών πυρετωδών προσπαθειών, επισκευάστηκε η βλάβη και υδροδοτήθηκε το τμήμα της πόλης στο οποίο έγινε η διακοπή. Ωστόσο, σε μικρή απόσταση από την αρχική βλάβη και σε βάθος τεσσάρων (4) μέτρων παρατηρήθηκε νέα διαρροή, με αποτέλεσμα την εκ νέου διακοπή νερού και συνέχιση των εργασιών. Στις 21.30 η βλάβη επιδιορθώθηκε εκ νέου και η υδροδότηση αποκαταστάθηκε οριστικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνεργείο επανδρώθηκε από το σύνολο του προσωπικού της επιχείρησης και παρέμεινε στο σημείο και μετά το πέρας της αποκατάστασης μέχρι τις 01.30 π.μ. τα ξημερώματα, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες επίχωσης του σκάμματος για να μην υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος για τα διερχόμενα οχήματα/πεζούς δημότες και να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της λαϊκής αγοράς. Να τονίσω ότι από τη στιγμή που εντοπίστηκε το πρόβλημα ενημερώθηκαν ραδιοφωνικοί σταθμοί και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι ανέλαβαν την έγκαιρη προειδοποίηση των δημοτών μας, ενώ ταυτόχρονα όχημα της επιχείρησης ενημέρωνε με τη χρήση μεγάφωνου για την επικείμενη διακοπή. 

            Από την πλευρά της η επιχείρηση προβαίνει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ώστε να διευθετηθεί το πρόβλημα οριστικά.

            Θεωρώ υποχρέωσή μου, στο σημείο αυτό, να ζητήσω συγνώμη από τους δημότες και επαγγελματίες της πόλης του Σιδηροκάστρου, για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που υπέστησαν και φυσικά να τους ευχαριστήσω για την υπεύθυνη και σοβαρή στάση που τήρησαν, δείχνοντας την αμέριστη κατανόησή τους, σε μια μεγάλης κλίμακας βλάβη που οφείλεται στο χρόνιο πρόβλημα του δικτύου ύδρευσης.

Κλείνοντας, θέλω από βάθους καρδιάς να ευχαριστήσω ΟΛΟ το προσωπικό της ΔΕΥΑΣΙ, το οποίο αψηφώντας τις δυσμενείς συνθήκες, δείχνει σε καθημερινή βάση αλλά και στη συγκεκριμένη περίπτωση υπερβάλλοντα ζήλο, με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του δημότη και την καλύτερη εξυπηρέτησή του, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά τον κοινωνικό χαρακτήρα της επιχείρησης η οποία δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία, σε ένα θέμα ζωτικής σημασίας για τον άνθρωπο, την εξασφάλιση της ποιότητας και της παροχής του πολυτιμότερου αγαθού, το νερό.

 

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος ΔΣ ΔΕΥΑΣΙ

Κορωνίδης Γ. Παύλος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *