Οι εφευρετικοί μαθητές του Γυμνασίου Ν. Πετριτσίου δημιούργησαν την ξύλινη, οικολογική οδοντόβουρτσα

Η εταιρία E.T. (Ecological Toothbrush) δημιουργήθηκε από μαθητές της Α’ και Β΄ τάξης του Γυμνασίου Νέου Πετριτσίου Σερρών με σκοπό την συμμετοχή στον 4ο διαγωνισμό «Μαθητών επιχειρείν» για το σχολικό έτος 2017 -2018.

 

 

Είναι μία οικολογική, ξύλινη, ανακυκλώσιμη οδοντόβουρτσα που έχει αποσπώμενη κεφαλή από φυσικές ίνες και εργονομική λαβή για τον απόλυτο έλεγχο και ευκολία στην χρήση. Το προϊόν αφορά τόσο τους ενήλικες όσο και τα παιδιά.

 

Η Ecological Toothbrush είναι 100% βιοδιασπώμενη, που σημαίνει ότι όλα τα μέρη του διασπώνται φυσικά στο χώμα ή σε ωκεανό μέσα σε 3 (τρείς) μήνες. Αντίθετα, οι κοινές οδοντόβουρτσες, καταλήγουν στη χωματερή και στη θάλασσα δημιουργώντας τόνους απορριμμάτων.

 

Η Ecological Toothbrush έχει φυσικές ίνες σε αντίθεση με τις κοινές οδοντόβουρτσες, οι οποίες έχουν πλαστικές, όπου αναπτύσσονται μέχρι και 100 εκατομμύρια βακτήρια.

 

Τα δύο βασικότερα πλεονεκτήματα της Ecological Toothbrush είναι η οικονομία και η οικολογία.

 

Είναι οικονομική, καθώς δεν χρειάζεται ο καταναλωτής να αλλάζει ολόκληρη την οδοντόβουρτσα, κάθε τρεις μήνες, όπως συνιστούν οι οδοντίατροι, παρά μόνο την κεφαλή της.

 

Είναι οικολογική, διότι, δε φτιάχνεται από πλαστικό, σε αντίθεση με τις κοινές οδοντόβουρτσες. Δεν έχει υποστεί χημική επεξεργασία και είναι φτιαγμένη από φυσικά υλικά. Το ίδιο και η συσκευασία.

 

Η χρήση της είναι απλή. Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να σηκώσει την οδοντόβουρτσα από την βάση. Ενεργοποιείται ένα χρονόμετρο 10’’ (χρόνος προετοιμασίας) και ξεκινάει η μουσική για δύο λεπτά, το χρόνο που συνιστούν οι οδοντίατροι.

 

Ο χρήστης εισάγει στη συσκευή, μέσω κάρτας SD, τραγούδια της επιλογής του και ορίζει ποιο θα ακούει, καθώς βουρτσίζει τα δόντια του διασκεδάζοντας. Μία φωτεινή ένδειξη και ένας παρατεταμένος ήχος τον ειδοποιούν για την πάροδο του συνιστώμενου χρόνου.

 

Το τραγούδι σταματάει μόνο όταν η οδοντόβουρτσα τοποθετείται πάλι πίσω στη βάση. Κάθε τρεις μήνες αλλάζεται μόνο η κεφαλή και όχι ολόκληρη η οδοντόβουρτσα. Όλα αυτά πετυχαίνουν τους στόχους: καλύτερη στοματική υγιεινή, οικονομία, οικολογία και διασκέδαση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *