Ολγ. Φυταγκουρίδου: «Ο κ. Δομουχτσίδης ξεπέρασε τον εαυτό του»

Απάντηση στον δήμαρχο Σιντικής Φωτή Δομουχτσίδη με δελτίο τύπου δίνει η επικεφαλής της παράταξης «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τη Σιντική» Όλγα Φυταγκουρίδου. Ο κ. Δομουτχσίδης σε γραπτή δήλωσή του κατηγόρησε την αντιπολίτευση για τη μη συμμετοχή τους στις πρόσφατες συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν.

 

Η ανακοίνωση της κυρίας Φυταγκουρίδου αναφέρει τα παρακάτω:

 

«Εδώ και πολύ καιρό η δυσλειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Σιντικής έχει προκαλέσει πάμπολλα προβλήματα με αποκλειστική ευθύνη του Δημάρχου κ. Δομουχτσίδη και του Προέδρου του ΔΣ κ. Τσίντσιου αλλά και την ανοχή των μελών της πλειοψηφούσας παράταξης. Οι συνεδριάσεις γίνονται ΜΟΝΟ με τηλεδιάσκεψη αν και οι οδηγίες της πολιτείας – που την υιοθετούν τα περισσότερα δημοτικά συμβούλια της χώρας- δίνει τη δυνατότητα των συνεδριάσεων διά ζώσης κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

 

Έχουμε καταθέσει προτάσεις περί αυτού και έχουμε υποδείξει, κατόπιν έρευνας, και χώρους στους οποίους θα μπορούσαν να λαμβάνουν χώρα οι συνεδριάσεις για να μπορεί -επιτέλους!- το Δημοτικό Συμβούλιο να επιτελεί το έργο που του έχει ανατεθεί σύμφωνα με τη βούληση του λαού της Σιντικής και την κείμενη νομοθεσία.

 

Αλλά, δεν είναι μόνο αυτό. Τα τραγελαφικά δρώμενα στις συνεδριάσεις του ΔΣ περισσεύουν. Θέτουμε ερωτήματα και σχεδόν ποτέ δεν παίρνουμε απαντήσεις. Καταθέτουμε προτάσεις και ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΟΥΝΤΑΙ. Η εργολαβική και στοχευμένη απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου με ευθύνη του Προέδρου ο οποίος, απλά έχει αναγάγει τον εαυτό του σε ενεργούμενο του Δημάρχου έχοντας αποκλειστικό σκοπό να τον «προστατεύει» και να φιμώνει τις ολοένα και περισσότερες αντίθετες φωνές.

 

Ως εδώ και μη παρέκει, κύριοι της δημοτικής αρχής.!! Φτάνει πια!! Αλλάξτε ρότα!! Έχουμε μία τραγική και ανίκανη δημοτική αρχή που το μόνο που την απασχολεί είναι πώς θα αποκλείσει τους πολιτικούς της αντιπάλους, φιμώνοντάς τους και αποκλείοντας τους δημότες από την πληροφόρηση και τη γνώση των τεκταινόμενων.

 

Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη, αποφασίσαμε, από κοινού, η πλειοψηφία της αντιπολίτευσης, να αντιταχθούμε σ’ αυτήν την κατάπτυστη τακτική, προστατεύοντας την αξιοπρέπειά μας και αξιώνοντας από τη δημοτική αρχή της αδράνειας και των υπόγειων διαδρομών να πράξει, επιτέλους, το καθήκον της.

 

Σ’ αυτό το πλαίσιο, αποφασίσαμε να μη συμμετέχουμε στη συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Σεπτεμβρίου, η οποία και δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας, όπως και σ’ αυτήν της 23ης Σεπτεμβρίου. Γνωρίζοντας δε, πως την τρίτη φορά η συνεδρίαση μπορούσε να πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή, κατ’ ελάχιστον του 1/3 του Δημοτικού Συμβουλίου θα συμμετείχαμε στη συνεδρίαση της Παρασκευής 24-9-2021, όπως επιβάλλεται. Δεν υπολογίσαμε όμως την κατάντια των διοικούντων που ναι μεν στον τομέα έργο και σχεδιασμός πιάνουν πάτο αλλά στον τομέα παραπληροφόρηση, πολιτική αναίδεια και απαξίωση παίρνουν άριστα…

 

Το mail που στάλθηκε για συνεδρίαση στις 11 το πρωί(!!!) στάλθηκε μόλις μία ώρα πριν!! Έτσι, στάθηκε αδύνατο να συμμετέχουμε καθόσον οι περισσότεροι από εμάς εργαζόμαστε και δε στεκόμαστε πάνω από ένα κινητό ή έναν υπολογιστή, σε αντίθεση με κάποιους άλλους….

 

Όμως ο κ. Δομουχτσίδης ξεπέρασε τον εαυτό του με μία τραγική, άθλια, αντιφατική και ακαταλαβίστικη δήλωση στην οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ μας απειλεί με συνέπειες για «την τρίτη φορά που δε συμμετείχαμε» αγνοώντας (ή μήπως στα αλήθεια δε γνωρίζει;) πως δεν μπορεί να θεωρηθείς απών από μια συνεδρίαση που δεν έγινε!!!

 

Όσο δε για τις επικλήσεις του περί ιερού όρκου, να του υπενθυμίσουμε πως ο ίδιος αυτόν τον όρκο τον καταπατά συνειδητά, επανειλημμένα και με θαυμαστή συνέπεια…

 

Εμείς επιτελούμε το καθήκον μας με γνώμονα τη συνέπεια, τη διαφάνεια, τον πλουραρισμό, τον σεβασμό, λέξεις άγνωστες για τον κ. Δομουχτσίδη…

 

Τον καλούμε δε, να αφήσει την μικροπολιτική, την απαξίωση και τον πολιτικό εμπαιγμό και να αναλάβει τις ευθύνες του, να «σηκώσει τα μανίκια» παράγοντας έργο ουσιαστικό χωρίς τυμπανοκρουσίες και βλαπτική υπερέκθεση στα προσφιλή του social media, διότι, είναι βέβαιο, πως θα αποτυπωθεί στη μνήμη των Σιντίων ως ο πλέον ανεπαρκής και επικίνδυνος Δήμαρχος στην ιστορία.»

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *