Ολοκληρώθηκε η διαδικασία παραχώρησης κατά χρήση των κτιρίων στις « τρείς βρύσες»

Την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017 και 13.00 μ.μ. στο Δασαρχείο Σιδηροκάστρου ολοκληρώθηκε η διαδικασία παράδοσης κατά χρήση των έξι (6) κτιρίων που βρίσκονται στη θέση ΤΡΕΙΣ ΒΡΥΣΕΣ του αγροκτήματος Προμαχώνα, στον Δήμο Σιντικής.

 

Έπειτα από εισήγηση του Δημάρχου Σιντικής το Δημοτικό Συμβούλιο με τις υπ’ αριθ. 58/2015 και 37/2017 αποφάσεις του αιτήθηκε από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας την παραχώρηση κατά χρήση και για είκοσι (20) χρόνια των έξι κτιρίων. Η απάντηση ήρθε στις 19-04-2017 με την αριθ. Πρωτ. 155205/804 Απόφαση του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας σύμφωνα με την οποία έκανε δεκτό το αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου Σιντικής και αποφάσισε την παραχώρηση της χρήσης τους στον Δήμο.

 

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για την ανάδειξη και αναβάθμιση της περιοχής, ενώ ο σκοπός της χρήσης τους είναι αμιγώς κοινωφελής και περιλαμβάνει: 1) Την αποκατάσταση και διαφύλαξη των κτιριακών υποδομών, 2) την παροχή υπηρεσιών αναψυχής και ενημέρωσης στους επισκέπτες και τους κυνηγούς και 3) την παροχή πληροφοριών στους επισκέπτες των ανεμογεννητριών που είναι εγκατεστημένες δίπλα.

Παναγιώτης Σαββίδης 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *