Παλαίμαχοι Εθνικού Σιδηροκάστρου

Αρχές της άνοιξης μας έκανε πάσα η διάθεση για την διεξαγωγή ενός ακόμη φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα, με σκοπό διττό. Αφενός να χαρούμε το παιχνίδι  και αφετέρου να συγκεντρωθούν χρήματα και να διατεθούν για ανάγκες του Κέντρου Υγείας και για το συσσίτιο  αγάπης του Συλλόγου «Ο Ευαγγελισμός». 

     Στην πρόσκλησή μας ανταποκρίθηκε η ομάδα βετεράνων της Θεσσαλονίκης. Με ντρίπλες προσπεράσαμε τα διάφορα προβλήματα και οι άνεμοι της συζήτησης μ’ ένα μακρινό σουτ μας έστειλαν  στην σέντρα του  γηπέδου στις 26 Ιουνίου. Αποφύγαμε με προσποίηση και αφήσαμε στον πάγκο τις όποιες σωματικές αδυναμίες και περιμέναμε την έναρξη του αγώνα. Απέναντί μας παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, κορυφαίοι του ελληνικού ποδοσφαίρου  και στην κερκίδα επίσημοι  προσκεκλημένοι δυο ζωντανοί θρύλοι, οι Αντώνης Αντωνιάδης και Τότης Φυλακούρης. 

     

 Λίγο πριν το εναρκτήριο λάκτισμα πέρασαν από μπροστά μας μ’ ένα σπριντ διάφορες εικόνες και σκέψεις που κυριάρχησαν στα αποδυτήρια. Όπως η μεγάλη συμμετοχή παλαιμάχων ποδοσφαιριστών για τον συγκεκριμένο αγώνα, τα   σκωπτικά σχόλια μεταξύ μας, για τις ανεξίτηλες σφραγίδες του χρόνου. Τους γκρίζους κροτάφους, τις ρυτίδες, τα παραπανίσια κιλά και τις όποιες αδυναμίες προσθέτει ο πανδαμάτωρ χρόνος.

       Η κιτρίνη κάρτα που μας έδειξε η συνείδησή μας για την αμέλεια να μην αναφερθούμε στην πολύτιμη βοήθεια της διοίκησης του  « Εθνικού »  μας, προεξάρχοντος του προέδρου Νίκου Μουντουλάρη για τη διεξαγωγή του προηγούμενου αγώνα με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Για να γλυτώσουμε την κόκκινη κάρτα θέλουμε δημόσια  να την ευχαριστήσουμε και με την ευκαιρία να την συγχαρούμε  για τις εργώδεις προσπάθειές της να συντηρούν και να διατηρούν σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο την μεγάλη μας  αγάπη, τον « Εθνικό ».

      Επιβεβλημένη η αναφορά για την  αξιοσημείωτη ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας στην κοινή προσπάθεια όλων, αφού από την διάθεση των εισιτηρίων συγκεντρώθηκε το ποσό των 1030 ευρώ. Από τα χρήματα αυτά, τα   250 διατέθηκαν  για ανάγκες  του Κέντρου Υγείας Σιδηροκάστρου, τα 469 στο συσσίτιο  αγάπης του Συλλόγου « Ο Ευαγγελισμός» και 311 αναλώθηκαν για διάφορα έξοδα ( μπογιές για βάψιμο γηπέδου, τυπογραφείο, ταξί για φιλοξενούμενους,  Αντωνιάδης, Φυλακούρης,,..).    Για να  τα καταγράψει η ιστορία στα αρχεία της, να αναφέρουμε πως ο αγώνας έληξε 5-6, και συμμετείχαν οι παρακάτω ποδοσφαιριστές.

Παλαίμαχοι Εθνικού Σιδηροκάστρου: Αγγελίδης, Αϊβατζίδης, Χοτζούδης, Σαμαράς, Κουρουκερέζης, Λεβέντης, Χαλίλης, Μεντής, Κούγκαλης, Παναγιωτίδης, Σκερλετίδης, Βερβέρης, Νικολαϊδης, Σιδηρόπουλος, Μπανιώτης, Φωτίου, Αβραμίδης, Σίμος, Αβραμίδης Γ., Μαυρέλης, Καρυπίδης, Πάνκος.

Παλαίμαχοι Θεσσαλονίκης: Κεχαγιάς, Σταυρίδης, Σαμολαδάς, Τραϊανόπουλος, Κουκίδης, Δαγίογλου, Κουγιουμτζίδης, Φυλακούρης, Κάκογλου, Σακελλαρίδης, Παπαμιχαήλ, Μποίκογλου, Γιαννουκίδης, Σίτσας, Ντάρτζαλης, Συψιανός, Μπουρδάμης, Σπανδωνίδης, Μηλιωρίτσης, Μαρόκος, Καπουσούζης.   Διαιτητής: Μιντιούρης, Επόπτες: Ιωαννίδης – Φωτιάδης. Συντονιστική επιτροπή: Παρίσης Γ. – Σαββίδης Σ. – Λεβέντης Σ.

      Στο παιχνίδι έδωσαν  το παρόν αν και δεν αγωνίστηκαν αλλά αναφέρθηκαν για την αξία και τη σπουδαιότητα να γίνονται τέτοια παιχνίδια για φιλανθρωπικό σκοπό οι Κώστας Ορφανός και Κώστας Αϊδινίου. Ο πρώην γενικός γραμματέας αθλητισμού Γιώργος Λυσσαρίδης τόνισε ότι η ομάδα των βετεράνων της Θεσσαλονίκης στηρίζει εδώ και πολλά χρόνια όλες αυτές τις εκδηλώσεις που στέλνουν μέσα από τον αθλητισμό μηνύματα ανθρωπιάς.

       Σφυρίζοντας την έναρξη του αγώνα οι θεατές είχαν την δυνατότητα να παρακολουθούν όμορφες ποδοσφαιρικές στιγμές. Απόντος του ενδιαφέροντος για το αποτέλεσμα, κυριάρχησαν στο χορτάρι οι ντρίπλες, τα φάλτσα οι ατομικές επινοήσεις και υπέροχες ποδοσφαιρικές χορογραφίες. Μα όσο λιγόστευαν τα λεπτά του αγώνα και οι ώρες του ήλιου υποχωρούσαν, η σκέψη μας και η επιθυμία μας, με μια μακρινή μπαλιά μας έστειλε κάπου εκεί προς το τέλος του καλοκαιριού, ψάχνοντας τον κατάλληλο χρόνο για την διεξαγωγή ενός αγώνα προς τιμήν του ανθρώπου που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην ιστορία του « Εθνικού »   και στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας. Του Γιαννάκου Κατσαντώνη. Ευελπιστούμε πως θα πραγματοποιηθεί ο συγκεκριμένος αγώνας που θα πλαισιώνεται με ποδοσφαιριστές οι οποίοι τον είχαν ως τεχνικό ηγέτη.  Λόγω  της μεγάλης μας αγάπης για το ποδόσφαιρο θα κλείσουμε το κείμενο βάζοντας  μια μπάλα για …..τελεία
 

 

ΛΕΒΕΝΤΗΣ  ΣΤΕΡΓΙΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *