«Παλλατίδειος Δρόμος»

Με εξαίρετη επιτυχία πραγματοποιήθηκε κάτω από το σύνθημα “Καρδιά  που τρέχει… αντέχει” ο 1ος Παλλατίδειος Ημιορεινός Ημιμαραθώνιος Δρόμος 21km  και ο δρόμος υγείας και δυναμικού βαδίσματος 6km την Κυριακή 10 /06/18 στο Σιδηρόκαστρο, με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία του Σιδηροκάστρου.

 

Την διοργάνωση ανέλαβαν ο Φ.Ο.Σ.Σ. και η  Α.Πο.Δρα.Σι. του Δήμου Σιντικής.

Ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Σύλλογος Σιδηροκάστρου στα τριανταπέντε χρόνια δράσης του κατέκτησε δύο φορές Πανελλήνιες βραβεύσεις. ..μία για την περιβαλλοντική του δράση και μία για την προσφορά του σε μονάδες αίματος!

Οι Αγώνες έγιναν προς τιμή του ευεργέτη, ευπατρίδη Αναστάσιου Παλλατίδη , ανθρώπου με μεγάλη πνευματική και ηθική υπόσταση,  με πλούσια πατριωτικά αισθήματα και υψηλά ιδανικά που βοηθούσε με κάθε τρόπο την πατρίδα του. Χρήματά του χρησιμοποιήθηκαν για την ανέγερση του “Παλλατίδειου Σχολείου Σιδηροκάστρου”!!

 Συμμετείχαν αθλητές από περιοχές της Μακεδονίας,Θράκης ,Θεσσαλίας και πολλοί κάτοικοι του Σιδηροκάστρου. Έλαβαν μέρος συνολικά 300 περίπου δρομείς. Τερμάτισαν όλοι. Σε όλους τους συμμετέχοντες αποδόθηκαν μετάλλια και στους τρείς πρώτους νικητές κάθε αγώνα αναμνηστικά έπαθλα.

Την έναρξη του Παλλατίδειου Ημιμαραθωνίου την έκανε η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Kickboxing Τσόμπάνη Άννα και του Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος η Ολυμπιονίκης Σφυροβολίας Πόπη Ουζούνη.

Είχαμε τη χαρά και την τιμή να παραβρεθεί στον αγώνα μαςκαι ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και Πρόεδρος Συνδέσμου Οχυρού Ιστίμπεη κ. Τάτσιος Γεώργιος, ένας άνθρωπος με διαφορετική αξία, ένας άνθρωπος που αγαπά τον τόπο του και η κοινωνική προσφορά του και το εθελοντικό του έργο σφραγίζουν την προσπάθειά του για τη διατήρηση της Ιστορίας μας!!!! Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον Σκριτλή Νικόλαο για τη συνεργασία του και τη φιλοξενία στη σελίδα istibeifort.

Δυναμικό παρόν έδωσε ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Σερρών τόσο με τη συμμετοχή τους στον αγώνα όσο και στη διοργάνωση.Ο πρόεδρος του συλλόγου Θεοχάρης Γεώργιος με την εμπειρία και την τεχνογνωσία που κατέχει στο δρομικό κίνημα συνέβαλε στην άψογη διοργάνωση του αγώνα.

Οι Σύλλογοι Δρομέων Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Τυρνάβου έδωσαν το παρόν και δεν έκρυψαν τη χαρά για τη συμμετοχή τους.

Αξίζουν τα συγχαρητήρια μας ΟΛΟΙ οι δρομείς που συμμετείχαν και οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ που η προσφορά τους ήταν ανεκτίμητης αξίας.

Ευχαριστούμε το Α.Τ. Σιδηροκάστρου, το δασαρχείο, την ΕΠΟΜΕΑ, το ΕΚΑΒ και τους εθελοντές γιατρούς Βλάχο Κωνσταντίνο και Παρίση Κωνσταντίνο που μας υποστήριξαν με φιλότιμο και επαγγελματισμό και δημιούργησαν αίσθημα ασφάλειας στους δρομείς.

Θα ήταν φυσικά παράλειψη να μην αναφερθούμε στην υποδοχή των θεατών και συνοδών που με το χειροκρότημά τους ενθουσίασαν τους δρομείς δείχνοντας το σεβασμό και το θαυμασμό τους.

Τέλος ευχαριστούμε τους χορηγούς και τους χορηγούς επικοινωνίας για την συμπαράστασή τους.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το επόμενο έτος υποσχόμενοι για ένα ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα!!!!!

Φύση και άθληση….συνδυασμός για καλύτερη υγεία και ευεξία!

Στρέφουμε το ενδιαφέρον μας σε δράσεις δημιουργικές και όμορφες!!!

 

Φυσιολατρικός Σύλλογος Σιδηροκάστρου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *