Παναγιώτης Σαββίδης : ” Να μιλήσουμε για το μέλλον του Πετριτσίου”

Όλοι συμφωνούμε πως η σημερινή εικόνα του Νέου Πετριτσίου, δεν συνάδει με αυτήν που θα θέλαμε για το χωριό, που ακολουθεί μία φθίνουσα πορεία ειδικά μετά το 2010 και την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης».

Ευθύνη για την κατάσταση αυτή δεν έχουν μόνο οι διοικούντες το δήμο Σιντικής όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και εμείς ως κάτοικοι και τοπική κοινωνία.

Οι εκλογές της 26ης Μαϊου αποτελούν μια καλή ευκαιρία και να προβληματιστούμε και να τεθούν δημόσια μία σειρά από θέματα και ζητήματα που αφορούν το Νέο Πετρίτσι και την επόμενη μέρα.

Γιατί πραγματικά είναι ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ να βαδίζουμε προς την κάλπη και να μην έχουμε ακούσει το παραμικρό από όλους όσους διεκδικούν τη ψήφο μας -και δεν αμφισβητώ το ενδιαφέρον τους για το χωριό- για το σήμερα και το αύριο του Νέου Πετριτσίου.

Έχω εξηγήσει επανειλημμένα τους λόγους που θα έπρεπε να υπάρχει ένα ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ για το Κοινοτικό Συμβούλιο. Σαφώς και δεν είμαι ο αυτός που τα ξέρει όλα, ούτε επιχειρώ να το παίξω «παράγοντας», Μιλάω και εκφράζω δημόσια άποψη, γιατί πιστεύω πως το Νέο Πετρίτσι μπορεί να πάει ένα σκαλί παραπάνω εάν ακολουθήσουμε 2,3,4 συγκεκριμένα βήματα και ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟΧΟΥΣ. Οι στόχοι όμως πρέπει να τεθούν δημόσια πριν την κάλπη, σε πνεύμα ομόνοιας και συνεργασίας και όχι διχασμού και παραταξιακών λογικών.

Οι εκλογές για Κοινοτικό Συμβούλιο δεν κρίνουν την εκλογή Δημάρχου. Οπότε ας βάλουμε σε προτεραιότητα το χωριό και μετά τον δήμαρχο που -δημοκρατία έχουμε- θέλουμε να εκλεγεί για την επόμενη τετραετία.

Και κάτι άλλο σημαντικό. Οι Κοινότητες αποκτούν ξανά πόρους για να κάνουν … τη δουλειά τους. Μέχρι τώρα η διάθεση πόρων σε κάθε κοινότητα εξαρτιόταν κυρίως από τον δήμαρχο. Εκτός από τη λεγόμενη «πάγια προκαταβολή» για όλα όλα τα άλλα ο πρόεδρος της κοινότητας και το συμβούλιό του, έπρεπε να «τα «έχει καλά» με τον δήμαρχο και τον γεωγραφικό αντιδήμαρχο. Αυτό τώρα σταματάει. Κάθε κοινότητα θα έχει τον δικό της προϋπολογισμό, θα ξέρει δηλαδή από την προηγούμενη χρονιά τους πόρους που θα είναι στη διάθεση της για το επόμενο έτος. Αυτοί θα κατανέμονται κεντρικά από το υπουργείο Εσωτερικών, η κοινότητα θα μπορεί να κάνει το ετήσιο πρόγραμμά της και αυτή θα αποφασίζει πότε και πώς θα το υλοποιεί!

Ουδείς μιλάει για την εξέλιξη αυτή και βέβαια δεν ακούμε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, από τους δύο συνδυασμούς που φαίνεται να έχουν σχηματιστεί.

>>>> Προτείνω λοιπόν να υπάρξει άμεσα μια δημόσια συγκέντρωση ΟΛΩΝ των υποψήφιων και ν’ ακούσουμε τις προτάσεις τους ώστε να έχουμε εικόνα και άποψη. Τα τραπεζώματα και τα Like στα social media όχι μόνο δεν βγάζουν Κοινοτάρχη, αλλά δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα στο κοινό ζητούμενο που είναι το χωριό και το μέλλον του.

Ήδη σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας έχουν συγκροτηθεί τοπικοί συνδυασμοί από κατοίκους κοινοτήτων, που βλέπουν αυτές τις αλλαγές σαν μια ευκαιρία να ξαναφτιάξουν ότι τους είχαν πάρει τόσα χρόνια: Το χωριό τους.

>>> Ας δούμε λοιπόν ως μία ΜΕΓΑΛΗ ευκαιρία τις επικείμενες εκλογές, ώστε να ξαναφτιάξουμε το Ν.Πετρίτσι. Ακόμη και εάν δεν το καταφέρουμε, τουλάχιστον ας το προσπαθήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *