Συμμετοχή του Δήμου Σιντικής στη PHILOXENIA 2016

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο Δήμος Σιντικής συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “PHILOXENIA 2016”, στο περίπτερο 13 stand 48, η οποία διεξήχθη στο Διεθνές & Εκθεσιακό Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης 18-20 Νοεμβρίου και ήταν ο μοναδικός ΟΤΑ από το νομό Σερρών.

Η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της τουριστικής βιομηχανίας της νοτιοανατολικής Ευρώπης με κύρια φιλοδοξία ο εμπορικός επισκέπτης να έρθει σε επαφή με το σύνολο του εγχώριου τουριστικού προϊόντος.

Στόχος του Δήμου Σιντικής στην έκθεση ήταν η προβολή του ώστε να αποτελέσει τουριστικό προορισμό. Αναδείχθηκαν μέσω οπτικού υλικού οι φυσικές ομορφιές του Δήμου μας, προβλήθηκε η ιστορία του τόπου μας και παράλληλα παρουσιάστηκαν εναλλακτικές μορφές τουρισμού για τις οποίες προσφέρεται η περιοχή μας. Οι επισκέπτες του εκθεσιακού χώρου του δήμου ενημερώθηκαν για τα τοπικά προϊόντα και τους δόθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια (τουριστικός οδηγός) τα οποία είχε εκδώσει ο Δήμος καθώς και φυλλάδια από τοπικές επιχειρήσεις και ξενοδοχειακές μονάδες. Συνολικά το τριήμερο διανεμήθηκαν 4.000 φυλλάδια! Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των επισκεπτών κέντρισε και το stand της εκδήλωσης «ΡΟΥΠΕΛ 1941 – Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ» στα πλαίσια της προώθησης του ιστορικού τουρισμού, στο οποίο ο δημοσιογράφος κ. Σαββίδης Παναγιώτης ενημέρωνε για την τεράστια επιτυχία της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά φέτος το Μάιο στα οχυρά Ρούπελ και Ιστίμπεη αλλά και για την επικείμενη το 2017.  

Τον Δήμο εκπροσώπησε ο Δήμαρχος κ. Δομουχτσίδης Φώτιος, ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού του δήμου κ. Γεωργιάδης Άνθιμος, ο πρόεδρος της ΣΙΝΤΙΚΗ ΔΑΕ κ. Παππάς Χρήστος και ο Διευθυντής των Ιαματικών Πηγών Σιδηροκάστρου κ. Καπουκρανίδης Δημήτριος.

Το stand του Δήμου επισκέφτηκαν η Υπουργός Τουρισμού κ. Κουντουρά Έλενα και η Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, οι οποίες έμειναν ενθουσιασμένες από τις φυσικές ομορφιές και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.  

 

  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *