Προσκύνημα της ΠΟΠΣ στο οχυρό ΡΟΥΠΕΛ!

 Είχαμε  την τιμή και την χαρά να υποδεχτούμε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων με επι κεφαλής την αξιαγάπητη Πρόεδρο την Χριστίνα Σαχινίδου (Τσαρτσίδου) στο οχυρό Ρούπελ .

Εκεί ενα τμήμα της Ομάδας Ιστορικής Αναβίωσης “Γ. Δουράτσος Δ/τής Ρούπελ του Πολεμικού Μουσείου “Μιχάλη Τσαρτσίδη” εκτός της ξενάγησης τους επέδειξε τις γνήσιες στολές και τα αυθεντικά όπλα που πολέμησαν στην ηρωική μάχη του 1941.

Παρουσιάσαμε εναν Αντισυνταγματάρχη (ο γράφων) κι εναν Στρατιώτη(Σάκης) της εποχής με πλήρη το εξοπλισμό τους καθώς και μια αδερφή νοσοκόμα (η κόρη μου Ελένη)του ΕΕΣ με την στολή της ηρωίδας Ερυθροσταυρίτισσας Γίγα Καλλιόπης εκ Θεσσαλονίκης.

Πριν απο την ξενάγηση στο οχυρό τους ενημερώσαμε και για την ΑΝΑΒΙΩΣΗ στις 17 και 18 Μαΐου που διοργανώνει ο Δήμος Σιντικής

Μετά το Ρούπελ τα μέλη της ΠΟΠΣ επισκέφτηκαν στο Σιδηρόκαστρο το Μουσείο “ΜΙΧΑΛΗ ΤΣΑΡΤΣΙΔΗ” όπου γνώρισαν από κοντά και τους ξενάγησε ο ίδιος ο δημιουργός του Μουσείου ο Τσαρτσίδης Μιχάλης και η Πρόεδρος του επέδωσε αναμνηστικά δώρα. Η συγκίνηση ήταν απερίγραπτη στη συνάντηση μετά πολλών ετών των δυο αυτών προσώπων λόγω της στενής συγγένειάς τους

Σπύρος Τσαρτσίδης

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *