Σέρρες : Χωρίς παρελάσεις οι εκδηλώσεις για την απελευθέρωση Σερρών και Σιδηροκάστρου

Για πρώτη χρονιά φέτος που οι εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση των Σερρών  και του Σιδηροκάστρου θα γίνουν χωρίς παρελάσεις , ενω χωρίς παρέλαση πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Νιγρίτας.

 

Για το θέμα ο δήμος Σερρών εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

 

 

Με αφορμή την απουσία παρέλασης απ’ τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 107η  Επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης μας, ο Δήμος Σερρών διευκρινίζει τα εξής:

 

Απ’ την πλευρά μας, καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διεξαγωγή της παρέλασης.

 

Παρά ταύτα, κατόπιν επικοινωνίας μας με το Υπουργείο Εσωτερικών και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μας κατέστη σαφές ότι, τα περιοριστικά μέτρα, που εξακολουθούν να είναι σε ισχύ, και αφορούν τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού, καθιστούν απαγορευτική μια συνάθροιση κόσμου όπως αυτή που συνεπάγεται η παρέλαση.

 

Κατανοούμε και συμμεριζόμαστε πλήρως την πικρία και απογοήτευση των δημοτών μας.

 

Όμως, εν μέσω μιας πανδημίας που έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σ’ όλο τον πλανήτη, αυτό που προέχει είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας και η προστασία των ευπαθών ομάδων.

 

Ως εκ τούτου, το πρόγραμμα για τα Ελευθέρια των Σερρών, θα περιλαμβάνει μόνο Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παππά, στην Πλατεία Ελευθερίας.

 

Έτσι, λοιπόν, τη Δευτέρα, 29 Ιουνίου, ας δώσουμε όλοι από νωρίς το πρωί το «παρών» στις εορταστικές εκδηλώσεις, ούτως ώστε να τιμήσουμε τη μνήμη των Ελλήνων ηρώων που, 107 χρόνια πριν, έδωσαν τη ζωή τους για να απελευθερώσουν την ιστορική αυτή πόλη.

 

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων Σερρών
 

 

Το πρόγραμμα της Μητρόπολης Σιδηροκάστρου

Πέμπτη 25 Ιουνίου: 7:30 μ.μ. Ομιλία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας από την κ. Ευδοκία Φουρτούνα με θέμα: «Ιστορική Αναδρομή του Σιδηροκάστρου από την Αρχαιότητα μέχρι τους Βαλκανικούς Πολέμους».

Τραγούδια από τη χορωδία των κυριών της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου.

 

Παρασκευή 26 Ιουνίου: 7:00 μ.μ. Εσπερινός των «Ελευθερίων» στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου.

 

 

Σάββατο 27 Ιουνίου: 7:00 π.μ. Όρθρος και Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Μακαρίου. Επίσημη Δοξολογία και Επιμνημόσυνη Δέηση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *