Σιδηρόκαστρο: Δεν αποκαταστάθηκαν οι ζημιές στην Κοιλάδα από την κακοκαιρία του Δεκέμβρη-«Υπεύθυνο είναι το δασαρχείο» λέει ο δήμαρχος

Ήταν Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021 όταν η έντονη βροχή σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους που προκάλεσαν προβλήματα στην Κοιλάδα του Σιδηροκάστρου. Ο μεγάλος όγκος νερού που έπεσε είχε ως αποτέλεσμα η στάθμη του χειμάρρου να ανέβει και τα ορμητικά νερό του Κρουσοβίτη παρέσυραν στο πέρασμά τους τα πάντα. Πλατάνια ξεριζώθηκαν και τοιχία έσπασαν. Τρεις μήνες μετά η εικόνα είναι η ίδια. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές.

 

Ο δήμαρχος Σιντικής ερωτήθηκε για το θέμα και ξεκαθαρίζει ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι αρμοδιότητας του δασαρχείου, με τον κύριο Δομουχτσίδη να τονίζει ότι ο δήμος Σιντικής με μια απόφαση διοικητική διαθέτει στο δασαρχείο Σιδηροκάστρου χρήματα, προσωπικό και μηχανήματα έτσι ώστε να γίνει η απαραίτητα αποκατάσταση.

 

«Ο χώρος είναι 100% του δασαρχείου. Ο δήμος Σιντικής λαμβάνοντας μια διοικητική απόφαση τους διαθέτουμε και οικονομικούς πόρους, προσωπικό, μηχανήματα και υλικά για να συντηρηθεί το σημείο με τη δική τους επίβλεψη γιατί είναι δική τους αρμοδιότητας» αναφέρει ο κύριος Δομουχτσίδης.

 

Ο δήμαρχος υποστηρίζει ότι μέχρι και τώρα το δασαρχείο δεν έχει απαντήσει το αίτημα που κατέθεσε ο δήμος. «Εγγράφως έχουμε καταθέσει το αίτημα αλλά μέχρι τώρα απάντηση δεν έχουμε πάρει» τονίζει ο κ. Δομουχτσίδης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *