Σιδηρόκαστρο : “ΕΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΟ –ΜΙΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ”

Όσον αφορά την εκδήλωση «Γονείς, σχολείο και παιδί σε συνεργασία για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο» που πραγματοποιήθηκε στις 8/3/20 στην αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας Σιδηροκάστρου,
θέλω να εκφράσω την απογοήτευσή μου για την απουσία -πλην κάποιων εξαιρέσεων- της σχολικής κοινότητας. Αναρωτιέμαι δεν αγγίζει τους εκπαιδευτικούς να ενημερωθούν και να παροτρύνουν τα παιδιά τους να συμμετέχουν σε μια εκδήλωση για ένα τόσο σοβαρό θέμα; Γιατί αν μη τι άλλο μετά την οικογένεια, το σχολείο είναι καθοριστικός παράγοντας για ενημέρωση, πρόληψη και αποφυγή των κινδύνων που ελοχεύει το διαδίκτυο. Παρά την ενημέρωση και τη διανομή αφισών στα σχολεία για την εκδήλωση, φαίνεται πως αυτή πέρασε “στα ψιλά γράμματα” ή στην τελική οι εκπαιδευτικοί μας είχαν κάτι άλλο σημαντικότερο να κάνουν εκείνη την  ώρα της Κυριακής.
Επίσης θέλω να «εξάρω» τη συναδελφική αλληλεγγύη δεδομένου ότι ούτε ένας δημοτικός υπάλληλος-συνάδελφος δεν παρευρέθη στην εκδήλωση. Aφήστε λοιπόν τον καθένα να κάνει τη δουλειά του όπως εκείνος ξέρει και μην υπομονεύετε καταστάσεις, βάζετε λόγια ή επηρεάζετε τους προϊσταμένους σας αρνητικά για πρόσωπα και ειδικά για αντικείμενα που δεν είστε γνώστης.
                                                                                     Η βιβλιοθηκονόμος
                                                                                        Μαρία Ζάμπρου                  
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *