Σιδηρόκαστρο : Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Γονείς,σχολείο και παιδί σε συνεργασία για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο”

Την Κυριακή 8/3/20 η Δημοτική Βιβλιοθήκη Σιδηροκάστρου Σιντικής πραγματοποίησε εκδήλωση στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας Σιδηροκάστρου.
Το θέμα προλόγισε η βιβλιοθηκονόμος κ. Μαρία Ζάμπρου και μίλησαν η κ. Τσουκνίδα-Ανθουλάκη Φωτεινή, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια και ο πατέρας Παύλος. Με αφορμή την προβολή αποσπασμάτων της ταινίας “Trust” , αντιληφθήκαμε τις παγίδες που μπορεί να κρύβουν οι συνομιλίες με «γνωστούς» αγνώστους στο ‘Ιντερνετ.

Η 14χρονη Annie (Liana Liberato, λαμβάνει δώρο για τα γενέθλια της ένα καινούργιο laptop από τους γονείς της (Keener και Owen).

Ενθουσιασμένη με το δώρο της, πέφτει με τα μούτρα στο chatting με τον Charlie, έναν συνομίληκο της από τη Καλιφόρνια που παίζει βόλλευ όπως κι εκείνη …ή μάλλον έναν 20χρονο απόφοιτο που παίζει βόλλευ …ή έναν 25χρονο που απλά φοβόταν να της πει την αλήθεια για την ηλικία του …και τελικά έναν ώριμο 30φεύγα που ‘την καταλαβαίνει’ όσο κανένας άλλος.  

Αυτό το τελευταίο το καταλαβαίνει μόνο όταν συναντιέται μαζί του, αλλά είναι πλέον αργά. Η Annie θα βιαστεί από τον άντρα, αλλά εξ αιτίας αυτού του δεσίματος που προκαλεί το chat αρνείται να το παραδεχτεί, παρά πείθει τον εαυτό της ότι ο Charlie είναι ένας ερωτευμένος που θα τη σώσει από τον συντηρητισμό των δικών της και θα ζήσουν μαζί τον έρωτά τους.

Την ίδια στιγμή οι γονείς της προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το δράμα τους κάνοντας μοιραία αρκετά λάθη.

To Trust αφορά την αντιμετώπιση, τη προειδοποίηση, την αφύπνιση.
Αφορά τους νέους ‘millenium’ κινδύνους στους οποίους βρίσκονται τα μικρά παιδιά και τους οποίους αδυνατούν να κατανοήσουν πολλοί γονείς.

Τέλος, αφορά την – τεράστια για να την πάρεις αψήφιστα – δύναμη που έχει η επικοινωνία μέσω διαδικτύου, ειδικά σε ηλικίες τρυφερές και ανώριμες.
Όλα αυτά συζητήθηκαν από τους δύο ομιλητές παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μακαρίου (ο οποίος πήρε και το λόγο συγχαίροντας τη διοργάνωση ενός τόσου καίριου ζητήματος) και ιερέων, του αντιδημάρχου κ. Γεωργίου Τσίντσιου, του προέδρου του Συνδέσμου Ευελπίδων Μελενίκου κ. Αριστείδη Καραντζούλη, γονέων, παιδιών και κάποιων εκπαιδευτικών. Αναφέρθηκε ότι πρωτίστως

κύριο λόγο παίζει η οικογένεια και η επικοινωνία με τα παιδιά μας. Αυτή είναι πρωταρχικά ο γνώμονας όλων των καλών ή κακών κείμενων στις σχέσεις γονέων παιδιών.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *