Σιδηρόκαστρο : Ο ” Θησαυρός της Σιντικής” στην ΕΡΤ 3

Η αλληλεγγύη και η προσφορά στον συνάνθρωπο οδήγησαν μια ομάδα γυναικών στο Σιδηρόκαστρο Σερρών να οργανωθούν και να μαγειρεύουν στα σπίτια του με δικά τους λειτουργικά έξοδα και να διανέμουν φαγητό σε περισσότερες απο 30 οικογένειες που εχουν ανάγκη για ενα ζεστό πιάτο φαγητό.

Μιλώντας, σήμερα, (20.12.21)  στην ΕΡΤ 3 και στην εκπομπή ” Περίμετρος” η συντονίστρια  της εθελοντικής δράσης, Μαρία Παλάζη – Κιουσοπούλου, η ολη προσπάθεια ξεκίνησε, πριν περίπου δυο χρόνια,  με αφορμή μια προσωπική εμπειρία στο οικογενειακό της περιβάλλον. Η διανομή των φαγητών , είπε, γίνεται σε χώρο που διαθέτει η Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου, ενω το έργο του ” Θησαυρού” αναγνωρίζεται απο τους Σιδηροκαστρινούς που το στηρίζουν , κυρίως οι επαγγελματίες της περιοχής.

Η δράση των εθελοντριών εκτός απο το συσσίτιο, στηρίζουν οικονομικά άπορους πληρώνοντας πολλές φορές το λογαριασμό του  ρεύμα τους για να μην το κόψουν, ή προσφέρουν αναπηρικά αμαξίδια.

Μέσα απο αυτές τις δράσεις οι γυναίκες αισθάνονται υψηλό το αίσθημα της προσφοράς και οπως δηλώνουν θα συνεχίσουν, να στέκονται δίπλα σε ανθρώπους που το εχουν ανάγκη.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *