Σιντική : Η Ολγα Φυταγκουρίδου για το debate

Επειδή έμαθα να λέω πάντα την αλήθεια, ακόμη κι αν αυτό έχει κόστος, σας παραθέτω τι πραγματικά συνέβη και δε συμμετείχα στην κοινή συζήτηση (debate) που οργάνωνε ο τηλεοπτικός σταθμός ΔΙΚΤΥΟ στις 21/5/2019.

 

1. Ο σταθμός μου απέστειλε πρόσκληση μετά από την πρόσκληση του TV ΕΠΙΛΟΓΕΣ. Επικοινώνησα με τον κ. Καπετάνιο και του ανέφερα το γεγονός πως είναι δύσκολο για τον οποιονδήποτε υποψήφιο να συμμετέχει την ίδια μέρα σε 2 debate και ειδικά την τελευταία εβδομάδα προ των εκλογών όταν το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο.

2. Απάντησα με mail πως παρόλα αυτά θα συμμετέχω διότι πιστεύω πως η ενημέρωση και ο διάλογος είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας.

3. Ενώ με είχαν ενημερώσει πως θα υπήρχε γνωστοποίηση των όρων διεξαγωγής, δεν πήρα κανένα mail στο οποίο να αναφέρονται οι όροι αυτοί.

4. Στις 20/5/2019, έστειλα εγώ mail στον σταθμό ζητώντας να μάθω τους όρους διεξαγωγής.

5. Το πρωί της 21ης Μαΐου επικοινώνησα με τον κ. Καπετάνιο, αφού είχε προηγηθεί δικό του τηλεφώνημα και του ζήτησα να μου γνωστοποιήσει τους όρους.

6. Μου ανέφερε, λοιπόν, πως κάποιες ερωτήσεις θα είναι κοινές προς όλους τους υποψήφιους και κάποιες θα απευθύνονται κατά το δοκούν στους υπόλοιπους υποψήφιους. Όταν του είπα πως αυτό δεν είναι debate, γιατί σε μια τέτοια κοινή συζήτηση οι ερωτήσεις ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΕΣ, μου απάντησε πως δεν μπορεί να ρωτήσει τα ίδια σε έναν εν ενεργεία Δήμαρχο και τα ίδια σε έναν υποψήφιο…

7. Φυσικά, αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει διότι στις εκλογές είμαστε όλοι υποψήφιοι και δεν ξεχωρίζουμε αν μέσα σε αυτούς υπάρχει και κάποιος εν ενεργεία.

8. Αν έπρεπε να γίνουν διαφορετικές ερωτήσεις αυτό θα μπορούσε να γίνει σε κάποια συνέντευξη. Όπως και έγινε με τον νυν Δήμαρχο από όσο γνωρίζω. Να σημειώσω, δε εδώ, πως ΟΥΔΕΠΟΤΕ δέχτηκα πρόσκληση από τον εν λόγω σταθμό για οποιαδήποτε παρουσία σε αυτό…

9. Μετά από όλα αυτά, λοιπόν, και αποφασίζοντας από κοινού με τον συνυποψήφιο μου κ. Παναγιωτίδη Ιωσήφ, αρνηθήκαμε τη συμμετοχή μας στο debate, στο οποίο ουδέποτε αναφέρθηκε πως θα το διηύθυνε η κα Νάβαλη. Στην επικοινωνία μας με τον κ. Καπετάνιο μιλούσε σε πρώτο πρόσωπο και άλλωστε στα debate που είχαν ήδη γίνει αυτός που διηύθυνε ήταν ο κ. Καπετάνιος…

10. Αν ήθελα να φυγομαχήσω, κάτι που ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ, δε θα συμμετείχα στο debate που προηγήθηκε. Δε θα συμμετείχα όμως και σε μια κοινή συζήτηση που δε θα γινόταν επί ίσοις όρους.

11. Τιμώ τον τηλεοπτικό σταθμό όπως και τον κ. Καπετάνιο. Θα του ζητούσα όμως, εντελώς καλοπροαίρετα, να είναι και ο ίδιος λίγο πιο προσεκτικός στις εκφράσεις του. Συζητούνται πολλά περί άμεσης εμπλοκής του στην προεκλογική εκστρατεία του νυν Δημάρχου και για τα οποία κατηγορήθηκε ευθέως από συνυποψήφιους μου.

12. Τέλος, δηλώνω κατηγορηματικά πως δε θα είχα τον παραμικρό ενδοιασμό να συμμετέχω σε μια κοινή συζήτηση φτάνει αυτή να γινόταν με τους ίδιους όρους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *