Σιντική : Ο Ιωσήφ Παναγιωτίδης ανακοίνωσε το πρόγραμμα του

Το πρόγραμμα της δημοτικής του παράταξης ” Ενωμένη για την Σιντική” (ΕΝΩ.ΣΙ. )  ανακοίνωσε σε συνέντευξη  Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή 8 Ιουλίου στο ξενοδοχείο ” Αγνάντιο” ο επικεφαλής της Ιωσήφ Παναγιωτίδης.  

 

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

«ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΙΝΤΙΚΗ»

ΕΝΩ.ΣΙ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2023

 

TO ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ

 

Το όραμά μας ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ είναι να δημιουργήσουμε έναν σύγχρονο  και  μοντέρνο δήμο,  συμμετοχικό  και αποτελεσματικό.

Ένα δήμο που με φαντασία και πείσμα , με σχέδιο και εργασία θα απαιτεί και θα διεκδικεί τα πάντα προς όφελος των δημοτών του.

 Έναν δήμο ΠΡΟΤΥΠΟ που θα δημιουργεί το αίσθημα της σιγουριάς και της ασφάλειας στους δημότες, έναν δήμο ΦΙΛΙΚΟ προς τους δημότες, εξυπηρετικό και εύκολα προσβάσιμο, που θα εξυπηρετεί την κάθε ανάγκη, το κάθε αίτημα, την κάθε ιδιαίτερη περίπτωση, έναν δήμο που θα φροντίζει τους δημότες του πραγματικά και στην ουσία της ζωής τους και των καθημερινών τους αναγκών.

 

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

 

ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ!

ΕΝΩΝΟΝΤΑΣ   ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ  ΙΔΕΕΣ, ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ, ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ, ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ. Έτσι θα πετύχουμε να δημιουργήσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης που δεν κερδίζεται με εισπρακτικά μέτρα αλλά με σωστές και δίκαιες για τον δημότη ρυθμίσεις σε όλα τα προβλήματα της καθημερινής του ζωής. Με απόλυτη διαφάνεια και εντιμότητα στην κάθε μας κίνηση, στην κάθε μας πρωτοβουλία, στην κάθε μας επιλογή.

 

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΩ.ΣΙ

 

Η ΕΝΩμένη ΣΙντική  είναι μία προσπάθεια συσπείρωσης νέων (όχι μόνο στην ηλικία αλλά και στα μυαλά) ανθρώπων με κοινές αξίες και ιδανικά, γύρω από έναν στόχο: Να βγάλουμε την ΣΙΝΤΙΚΗ από την στασιμότητα και να την οδηγήσουμε στην ευημερία.

 

Είναι μία κίνηση μέσα στην οποία έχουν θέση όλοι όσοι θέλουν και πιστεύουν ότι με θάρρος, κρίση και ευαισθησία.χωρίς εξαιρέσεις και με καθαρό μυαλό,  μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα με πυξίδα μας τη λογική και το εφικτό, αλλά και με στόχους μας το όραμα ενός καλύτερου αύριου για τα παιδιά μας.

 

 

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟ;

 

1. Ανάπτυξη- παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής μας

 

Ανάπτυξη θεωρούμε κάθε ενέργεια που έχει σαν αποτέλεσμα την παραγωγή  πλούτου και την δημιουργία θέσεων εργασίας.

 

ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Θα ενισχυθεί με την εφαρμογή σύγχρονων συλλογικών μοντέλων μείωσης του κόστους παραγωγής στην γεωργία και την κτηνοτροφία. Στόχος  η επίτευξη της μείωσης κόστους κατά 70% με την δημιουργία των κτηνοτροφικών πάρκων και των ενεργειακών κοινοτήτων.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ – ΝΕΡΟ – ΤΡΟΦΗ.

 

ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ- ΕΜΠΟΡΙΟ: Δημιουργία φορέα διευκόλυνσης και ενίσχυσης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στον τομέα της μεταποίησης και την πραγματική στήριξη των καινοτόμων επιχειρήσεων για την σύνδεσή τους με την κατανάλωση και τις εξαγωγές. Θεωρούμε κάθε επιχειρηματική ιδιωτική προσπάθεια υπόθεση όλων μας.

 

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Παρεμβάσεις ουσιαστικές και στοχευμένες  μέσα σε ένα ενιαίο τυποποιημένο πλαίσιο χωρίς αποσπασματικές και σπάταλες ενέργειες εντυπώσεων  που δεν έχουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα και όφελος.

 

* Δημιουργία πολλών και ποικίλων επισκέψιμων στόχων σε ελκυστικές επιχειρήσεις ώστε να γίνουν βιωματικές εμπειρίες για τους επισκέπτες  και ταυτόχρονα να τις ενισχύουν οικονομικά.

 

*Θα ανοίξουμε το σπουδαίο κεφάλαιο του γαστρονομικού τουρισμού, ένα μοντέλο που στην Ελλάδα έχει εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία καθώς η πλούσια  ελληνική γαστρονομική παράδοση και ειδικότερα της περιοχής μας το επιτρέπει.

 

* Δημιουργία κλειστών περιπατητικών διαδρομών και στις τρείς δημοτικές ενότητες της Σιντικής,  πλήρως εξοπλισμένων , σύγχρονων με αποτυπωμένη διαβάθμιση του  βαθμού δυσκολίας ώστε να εξυπηρετούνται ακόμη και οι πιο απαιτητικοί επισκέπτες του είδους.

 

* Συνεχής και σωστή ενημέρωση με κάθε πρόσφορο και πρωτότυπο μέσο επιλεγμένων ομάδων στόχων (περιπατητές , παρατηρητές, συλλέκτες ,φυσιολάτρες κτλ) που είναι εν δυνάμει επισκέπτες της περιοχής.

 

* Ενίσχυση των πιο καινούργιων μορφών τουρισμού διεθνώς (ποδηλατικού τουρισμού, φωτογραφικού τουρισμού, ιστορικού τουρισμού, πολιτιστικού τουρισμού) τομείς για τους οποίους η περιοχή μας προσφέρεται χάρη στο φυσικό της περιβάλλον και τη σπουδαία ιστορία της

 

* Στήριξη με κάθε πρόσφορο και ουσιαστικό τρόπο κάθε ιδιωτικής πρωτοβουλίας και επιχείρησης κοινωνικής βάσης  που σκοπό πέραν του ιδιωτικού οφέλους έχει την ανάδειξη της περιοχής μας ως τουριστικού  προορισμού.

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: Αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους επιχειρηματίες με την παροχή κάθε σύγχρονης διευκόλυνσης για την ένταξή τους σε προγράμματα ανάπτυξης και την εξάλειψη της γραφειοκρατίας.

 

2. Προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος.

 

Έχουμε την τύχη να ζούμε και να διαχειριζόμαστε την τύχη μιας περιοχής ιδιαίτερου φυσικού κάλλους με τεράστιο φυσικό και ζωικό πλούτο, μοναδική όχι μόνο για τα ελληνικά αλλά και για ευρωπαϊκά δεδομένα.

Αυτήν την τύχη μας,  αυτή μας την κληρονομιά, αυτόν τον πλούτο μας πρέπει να τον αναδείξουμε και να τον αξιοποιήσουμε ανεβάζοντας τον πήχη της ποιότητας της ζωής μας

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ   δημιουργώντας ένα ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ περιβάλλον ΦΙΛΙΚΟ και ΧΡΗΣΙΜΟ προς τον δημότη.

 

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ και ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ–από τα σχολεία μέχρι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από τους εργασιακούς χώρους μέχρι τις εμπορικές δραστηριότητες, για την αξία, τον πλούτο και τη σπουδαιότητα του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζούμε.

 

3. Αναβάθμιση και αξιοποίηση των σύγχρονων μορφών ενέργειας στον Δήμο Σιντικής

 

Εφαρμογή όχι ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που υπάρχουν στην περιοχή μας. Στόχος μας η αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπινων δραστηριοτήτων και της ανάπτυξης με το περιβάλλον και την ενέργεια, χωρίς η αναζήτηση του κέρδους να οδηγεί σε υποβαθμιστικά για την περιοχή όχι φαινόμενα.

 

ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΙΝΤΙΚΗΣ

Δημιουργία ΑΡΧΙΚΑ ενός  ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ-ΒΑΣΗΣ.

ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ  ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΌ ΠΆΡΚΟ ΤΟ ΟΠΟΊΟ ΕΊΝΑΙ ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΟ ΣΤΟ ΔΉΜΟ που θα λειτουργεί παράλληλα και ως ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟΣ ΔΙΑΚΟΜΙΣΤΙΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ–logistics ΜΕ ΟΛΕΣ τις ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ με την ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ  του υφιστάμενου οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου στην περιοχή.

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ στον ίδιο χώρο ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ  με όλες τις  παροχές και εξυπηρετήσεις, με ευρωπαϊκές προδιαγραφές  για όλα τα διερχόμενα  διεθνή μεταφορικά μέσα.

 

Στην περιοχή αυτή θα δοθεί κατ’ αρχήν η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΕΡΙΟΥ με το σύστημα τυφλού δικτύου. ΣΤΟΧΟΣ η σταδιακή  ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΙΟΥ   ΟΙΚΙΑΚΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΈΣ

 

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑΣ  για κάθε δυνατή χρήση με σκοπό την οικονομική  ωφέλεια των δημοτών

 

ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ «Ερευνητικού Κέντρου Γεωθερμίας επι Πεδίου». Ενός κέντρου που σε συνεργασία με πανεπιστήμια του εξωτερικού θα αποτελέσουν ένα ισχυρό κέντρο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο, θα προσελκύσουν πόρους στον τόπο αλλά και θα αξιοποιήσουν την γεωθερμία σε ένα άλλο επίπεδο από αυτό που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε και εφαρμόζαμε. Η εξωστρέφεια είναι το κλειδί για την ανάπτυξη.

 

Μελέτη και δημιουργία ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ακόμη και διαδοχικών όπου είναι δυνατόν  με σκοπό την μείωση του ενεργειακού βάρους και όφελος προς τις  τοπικές κοινωνίες.

 

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ και της ΛΙΜΝΗΣ ΚΕΡΚΙΝΗΣ με τρόπο που να εξασφαλίζει την βιωσιμότητα, την παραγωγή πλούτου και την δημιουργία θέσεων εργασίας.

 

Επιθετική συμμετοχή στην νέα Πραγματικότητα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ  ΣΧΕΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΠΕ, ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΡΟΛΟ «ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ».

 

4. Παιδεία – Πολιτισμός – Αθλητισμός

 

Η μέριμνα για τα σχολεία μας θα αποτελέσει κεντρική μας επιλογή κατά την ερχόμενη πενταετία.

 

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ αποτελεί το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας. Υπ’ αυτήν την έννοια ο ρόλος του Δήμου στα πολιτιστικά δεν είναι να «δημιουργεί πολιτισμό», αλλά να ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ και να ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΙ   τα δραστήρια κύτταρα της τοπικής κοινωνίας, ώστε αυτά να αναδείξουν τα καλύτερα στοιχεία που διαθέτουν.

Η κάθε δράση προς τον σκοπό αυτό θα αποτελέσει υπόθεση του δήμου

Ο Δήμος οφείλει να διατηρεί συνεχώς προσβάσιμους, καθαρούς, ασφαλείς και λειτουργικούς τους αθλητικούς του χώρους, ενώ ταυτόχρονα απαιτείται η συνεχής ενθάρρυνση του συλλογικού και μαζικού αθλητισμού

 

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 4 ΕΠΟΧΕΣ:

Με το πρόγραμμα αυτό θα υπάρχει η δυνατότητα στους πολίτες να απολαμβάνουν πολιτιστικά δρώμενα με την συνεργασία και διευκόλυνση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  όχι μόνο στις επίσημες γιορτές αλλά αναλογικά σε όλες τις εποχές του χρόνου.  Ως στόχο θεωρούμε όχι μόνο τα οικονομικά μεγέθη αλλά και την ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ  και  ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ τροφή της κοινωνίας ως ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΑΞΙΑ.

 

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ και ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ όλων των υπαρχόντων επισκέψιμων χώρων που έχουν σχέση με τον πολιτισμό, το φυσικό κάλλος  και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.

 

Μελέτη της ίδρυσης ΔΗΠΕΘΕ Σιντικής  με την συνδρομή και αξιοποίηση όλων των καταξιωμένων δημοτών μας στο χώρο αυτό με την συμμετοχή όλων των ¨”ανήσυχων” πολιτών που ήδη δραστηριοποιούνται στον χώρο.

 

Δημιουργία ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ευρωπαϊκής εμβέλειας .που κάθε χρόνο θα συγκεντρώνει το διεθνές ενδιαφέρον , θα προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες και θα συμβάλει στην καθιέρωση της Σιντικής στην συνείδηση του κόσμου ως ενός δήμου ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ και ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ

 

Δημιουργία ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ όπου θα αναδειχθουν οι δυνατότητες και ιδιαιτερότητες ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ.

 

Δημιουργία ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ οπου νέοι και παλαιότεροι  καλλιτέχνες θα έχουν την δυνατότητα  να παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους.

 

Αξιοποίηση όλων των ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΤΩΝ 3 ΔΕ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  με ευρωπαϊκά πρότυπα και ένδειξη βαθμού δυσκολίας ώστε να ικανοποιούνται όλες οι απαιτήσεις των επισκεπτών.

 

Καταξίωση της Σιντικής ως πρότυπο δήμου που εξαντλεί τις δυνατότητες εκμετάλλευσης των ευρωπαϊκών κονδυλίων

 

Στήριξη των ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ  κάθε είδους ( ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΝΤΜΙΝΤΟΝ- ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ-ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ) που έχουν ως αποτέλεσμα την ανάδειξη και προβολή της περιοχής και την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΛΟΥΤΟΥΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΡΩΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ  του θεσμού ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΡΟΝΟΥ όπου θα δίνεται η ευκαιρία της δημιουργικής απασχόλησης των δημοτών. Χώροι όπου θα μπορούν να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους δημιουργικά άντρες, γυναίκες και παιδιά, μαθαίνοντας χόμπι και δεξιότητες, με δράσεις και θέματα  που οι ίδιοι θα επιλέγουν.

 

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ με την δημιουργία ΜΗΤΡΩΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ – ΚΤΙΡΙΑΚΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΣ προς εξυπηρέτηση κάθε δράσης με την ΕΞΕΥΡΕΣΗ,ΑΝΤΛΗΣΗ  και ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ κάθε διαθέσιμου προς τον σκοπό αυτό, ευρωπαϊκού κονδυλίου.

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟΥ με την αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος και μικρά υπαίθρια θέατρα σε περιοχές του Δήμου όπου είναι δυνατό. Επιδίωξη να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει (το λιγότερο ένας) θερινός και ένας χειμερινός κινηματογράφος στο Σιδηρόκαστρο αλλά  και στις κωμοπόλεις του Δήμου μας, για την πολιτιστική αναψυχή των Δημοτών.

 

5. Ο λόγος στον Πολίτη – Δημότη

 

Κανείς δεν διαθέτει αποκλειστικά την απόλυτη αλήθεια.

Η διαβούλευση με τους δημότες και τους κοινωνικούς φορείς πρέπει και θα  είναι συνεχής και ουσιαστική.

Κανένας δημότης δεν πρέπει και δεν θα αισθάνεται αποκλεισμένος αλλά αντίθετα θα αισθάνεται  ΣΥΜΕΤΟΧΟΣ . Όταν οι πολίτες αρχίσουν να αισθάνονται και συνυπεύθυνοι για την πορεία του δήμου θα έχουμε φθάσει κοντά στον στόχο μας

Οι θεσμοί της διαβούλευσης πρέπει και θα  λειτουργούν άψογα και συστηματικά.

 

 

6. Κοινωνική Μέριμνα – Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

 

Η νέα προγραμματική περίοδος (νέο Ε.Σ.Π.Α.) θα δίνει ειδική προτεραιότητα και θα στρέψει αρκετούς πόρους στην αντιμετώπιση των πολύ οξυμμένων κοινωνικών προβλημάτων (ανεργία, περιθωριοποίηση ευάλωτων ομάδων, αδυναμία πρόσβασης στις υποδομές υγείας, υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης κλπ)

 

Στα πλαίσια της κοινωνικής μας πολιτικής στις άμεσα υλοποιήσιμες δεσμεύσεις μας είναι η μελέτη  Ίδρυσης και λειτουργίας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) Ατόμων με Αναπηρίες και ειδικές ανάγκες, σε πρότυπα που εφαρμόζονται πανευρωπαϊκά εδώ και δεκαετίες.

 

Το μέτρο αυτό, με ισχυρό νομικό πλαίσιο προβλέπει την Ίδρυση υπό την αιγίδα του Δήμου Σιντικής ενός Φορέα Σ.Υ.Δ. με σκοπό την δημιουργία ενός συνόλου χώρων που θα χρησιμοποιούνται από τους ενοίκους ως διά βίου κατοικία παρέχοντας σε αυτούς συνθήκες κατάλληλες για αξιοπρεπή καθημερινή διαβίωση.

 

Πέρα από την προφανή ευεργετική λειτουργία της στις οικογένειες με χρόνια προβλήματα ατόμων με αναπηρίες, η ίδρυση  της Σ.Υ.Δ. θα ενισχύσει  το θεμελιώδες δικαίωμα για ανεξάρτητη διαβίωση κάθε ατόμου με αναπηρία, συντελεί στην ΑΠΟΙΔΡΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ των ατόμων με αναπηρία που φιλοξενούνται σε μονάδες κλειστής φροντίδας και προβλέπει την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού υποστήριξης καθώς και διοικητικού προσωπικού.

 

Εκπαίδευση και  εξασφάλιση έμμισθης απασχόλησης σε όσα από τα παραπάνω άτομα μπορούν να συμμετέχουν.

 

Δημιουργία  και επίσημου πλέον φορέα για την διαχείριση της ήδη εξασφαλισμένης ΔΩΡΕΑΝ ΒΟΗΘΕΙΑΣ  (που λειτουργεί αθόρυβα σε εθελοντική ιδιωτική βάση τα τελευταία 20 χρόνια από τα στελέχη μας).

 

ΠΑΡΟΧΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ σε  όλες τις οικογένειες και τους φορείς που εξυπηρετούν άτομα που χρειάζονται ειδικό παραϊατρικό υλικό ώστε να απολαμβάνουν μια αξιοπρεπή διαβίωση όπως την δικαιούνται.

 

Αναπροσαρμογή όλων των άδικων και άνισων δημοτικών επιβαρύνσεων με απόλυτα κοινωνικά κριτήρια που θα αγγίζουν ακόμη και την ολική απαλλαγή κατά περίπτωση κάτω από προϋποθέσεις.

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗΣ ΒΑΣΗΣ ΕΠΑΝΔΡΟΜΕΝΟΥ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟΠΟΛΗ εκτός δικτύου ΕΚΑΒ που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή ΜΕ ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΥΟ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ με νομική κάλυψη «κέλυφος».

 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ – ΕΚΛΚΛΗΣΙΑΣ

 ΕΠΙΔΙΩΞΗ μιας διαδραστικής σχέσης του δήμου με την εκκλησία που έχει σαν σκοπό την αποτελεσματικότητα στην πραγματοποίηση κάθε σχεδίου, το οποίο  έχει στόχο την ανάπτυξη της περιοχής και το καλό των δημοτών και από τις δύο πλευρές. Με διακριτικότητα στους ρόλους !!

 

 

7. Βελτίωση των Όρων της Καθημερινότητας

 

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ των συμπολιτών μας αποτελεί το μεγάλο στοίχημα.

 

Για μια ουσιαστικά πετυχημένη δημοτική αρχή.

 

1.         Θα δοθεί απόλυτη έμφαση στην ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ την ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ και ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ του κοινοχρήστου χώρου του δήμου προς όφελος του πολίτη.

 

2.         Κατακόρυφη αναβάθμιση των ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ που προσφέρει ο Δήμος μας με τελικό στόχο την ΕΞΥΠΗΡΕΤΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ.

 

3.         Ουσιαστική ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ των υπηρεσιών στις ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ. ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΡΟΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ.

 

4.         Δημιουργία συστήματος άμεσης ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ με πενταψήφιο αριθμό (ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτροφωτισμός, καθαριότητα κλπ).

 

5.         Αναβάθμιση του ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ και διαχωρισμό των όμβριων από τα υπόλοιπα αστικά λύματα τα οποία θα πάψουν να διοχετεύονται ανεξέλεγκτα και ελεύθερα στον χώροΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.Η απουσία αποχετευτικού δικτύου και η κατάσταση που επικρατεί σήμερα δεν αρμόζει στον 21ο αιώνα.

 

6.         Εφαρμογή της προβλεπόμενης νομοθεσίας ώστε να εξασφαλισθεί η ΕΥΖΩΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ και να εξαλειφθεί η τραγική εικόνα που υπάρχει σήμερα.

 

7.         Η οργάνωση της συλλογής και ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ των ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ με καινοτόμο και σύγχρονο τρόπο.

 

8.         ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ  ΣΗΜΕΙΩΝ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ με στόχο την εξυπηρέτηση των νέων σε κεντρικούς επιλεγμένους  χώρους όπου  δραστηριοποιούνται .

 

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

 

‘Έχουμε το όραμα αλλά σε χρειαζόμαστε δίπλα μας.

Η ΣΙΝΤΙΚΗ για να ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ τους στόχους που θα την φέρουν ισότιμα και ανταγωνιστικά στο σύγχρονο κόσμο, μας χρειάζεται όλους.

Η Σιντική σε χρειάζεται και εμείς σε θέλουμε. και σε περιμένουμε να έρθεις μαζί μας!

 

Ιωσήφ Παναγιωτίδης

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

«ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΙΝΤΙΚΗ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *