Σιντική: Προτάσεις από την αντιπολίτευση για την ανακούφιση των δημοτών λόγω κορωνοϊού

Οι τρεις δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Σιντικής «Δημοτική Συνεργασία Πολιτών», «Νέοι Ορίζοντες για τη Σιντική» και «Ενωμένη Σιντική» θα καταθέσουν από κοινού πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13ης Απριλίου 2020, για την ψήφιση μια δέσμης παρεμβάσεων που θα έχουν ως στόχο την ανακούφιση των συνδημοτών μας και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στα διοικητικά όρια του Δήμου μας προκειμένου να ανταπεξέλθουν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

 

 

Το κοινό δελτίο τύπου των Ζήση Λούγγου, Όλγας Φυταγκουρίδου και Ιωσήφ Παναγιωτίδη είναι οι παρακάτω:

 

Ο Δήμος μας και όλοι οι συνδημότες μας, βιώνουν μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση λόγω της πανδημίας του κορωναϊού. Στο πλαίσιο των μέτρων που έχει λάβει η ελληνική πολιτεία, έχει ανασταλεί η λειτουργία πολλών επιχειρήσεων και πολλοί συνδημότες μας αντιμετωπίζουν αυξημένες επαγγελματικές και οικονομικές δυσκολίες. Ο Δήμος μας οφείλει να λάβει μέτρα προκειμένου να ανακουφίσει αυτούς που πλήττονται, όπως άλλωστε προβλέπεται και από το άρθρο 37 της ΠΝΠ της 20ης Μαρτίου 2020.

 

Οι τρεις Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου Σιντικής, «Δημοτική Συνεργασία Πολιτών», «Νέοι Ορίζοντες για τη Σιντική» και «Ενωμένη Σιντική», παίρνοντας υπόψη τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί σε όλη τη χώρα, θα καταθέσουν πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13ης Απριλίου 2020, για την ψήφιση μια δέσμης παρεμβάσεων που θα έχουν ως στόχο την ανακούφιση των συνδημοτών μας και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στα διοικητικά όρια του Δήμου μας προκειμένου να ανταπεξέλθουν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνάμε όλοι. Σημειωτέον, ότι οι Παρατάξεις της αντιπολίτευσης αναλαμβάνουν αυτήν την πρωτοβουλία καθώς δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για οποιοδήποτε μέτρο στήριξης των δημοτών, σε αυτήν την κατεύθυνση, καθόσον τίποτε τέτοιο δεν περιλαμβάνεται στα θέματα ημερήσιας διάταξης της εν λόγω συνεδρίασης (13-4-2020).

 

Οι προτάσεις μας είναι οι παρακάτω:

 

– Απαλλαγή ανταποδοτικών τελών (τέλη καθαριότητας & φωτισμού και φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων) όλων των επιχειρήσεων που ανέστειλαν τη λειτουργία τους για όσο διάστημα διαρκεί η αναστολή αυτή.

 

– Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων όλων των επιχειρήσεων που ανέστειλαν τη λειτουργία τους για όσο διάστημα διαρκεί η αναστολή αυτή.

 

– Απαλλαγή καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων (5%) όλων των επιχειρήσεων που ανέστειλαν τη λειτουργία τους για όσο διάστημα διαρκεί η αναστολή αυτή.

 

– Να εξεταστεί η δυνατότητα γενναίας μείωσης των δημοτικών τελών όλων των φυσικών προσώπων λαμβάνοντας υπόψη αφενός μεν τις μεγάλες αυξήσεις των τελευταίων χρόνων από τη δημοτική αρχή και αφετέρου τη

 

δημιουργία τεράστιου ανταποδοτικού αποθεματικού που φορολογικά πλήττει τους δημότες μας σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία.

 

– Αναστολή καταβολής οικονομικής συμμετοχής γονέων (τροφείων) στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς για το χρονικό διάστημα που αυτοί παραμένουν κλειστοί.

 

– Επαναλειτουργία του κοινωνικού συσσιτίου στους συνδημότες μας που έχουν την ανάγκη μας.

 

– Διανομή προϊόντων σε συνδημότες μας που έχουν την ανάγκη μας (φρούτα, λαχανικά) που θα αγοράζει ο Δήμος μας από τους παράγωγούς που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές του Δήμου μας. (Επιτυχημένη εφαρμογή από τον Δήμο Σερρών)

 

Επιπρόσθετα, ζητούμε να εξεταστεί από την ΔΕΥΑΣΙ :

 

– Η δυνατότητα απαλλαγής πληρωμής τιμολογίων ύδρευσης- αποχέτευσης όλων των επιχειρήσεων που ανέστειλαν τη λειτουργία τους για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός εξαμήνου αρχής γενομένης από 1η Ιανουαρίου 2020.

 

– Η δυνατότητα μείωσης 30% των τιμολογίων ύδρευσης -αποχέτευσης για όλους του δημότες για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός εξαμήνου αρχής γενομένης από 1η Ιανουαρίου 2020.

 

Επειδή στην παρούσα φάση δε γνωρίζουμε πόσο διάστημα θα διαρκέσει η κρίση, ζητούμε, σε περίπτωση που αυτή παραταθεί, οι απαλλαγές που αναφέρονται παραπάνω να διευρυνθούν και να περιλάβουν όλο το έτος 2020.

 

Είναι προφανές πως τη στιγμή που η δημοτική αρχή ακόμα εξετάζει με ανακοινώσεις στα προσφιλή της μέσα κοινωνικής δικτύωσης τι θα κάνει, εμείς ζητάμε ουσιαστικά μέτρα, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις προς όφελος του Δήμου και την ανακούφιση των δημοτών μας που δοκιμάζονται .

 

Καλούμε όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου να υιοθετήσουν τις προτάσεις μας και να τις υπερψηφίσουν.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *