Στις ενορίες του ορεινού όγκου του Λαϊλιά ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου

Τις τρεις από τις έξι ενορίες του ορεινού όγκου του Λαϊλιά επισκέφθηκε την  Παρασκευή της Ε΄ εβδομάδος των Νηστειών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος στο πλαίσιο της ποιμαντικής του δραστηριότητας εν όψει της εις βάθος προετοιμασίας όλων, ιερέων και χριστιανών, για τη μεγάλη εορτή του Πάσχα.

 

Και οι τρεις ενορίες βρίσκονται σε υψόμετρο 700 μέτρων μέσα σε μια πανέμορφη κατάφυτη δασική εξοχή, στην οποία τα χιόνια το χειμώνα είναι πάρα πολλά και τα τρεχούμενα νερά άφθονα.

 

Οι κάτοικοι είναι φιλήσυχοι, ήρεμοι, φιλόξενοι, ευσεβείς. Αγαπούν τις Εκκλησίες τους, τις οποίες διατηρούν άψογα, αφού αποτελούν μνημεία λαϊκής εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής του 18ου αιώνα, όπως και τους Ιερείς τους, τους οποίους φροντίζουν υπερβαλλόντως.

 

Ο Σεβασμιώτατος ανύστακτα επιβλέπει για την εύρυθμη λειτουργία τους και ανύστακτα δίνει οδηγίες και για τις πιο μικρές λεπτομέρειες.

 

Το πρωί τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην ενορία του Καπνοφύτου και το απόγευμα στις 5:30 τέλεσε την ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στην πιο απομακρυσμένη ενορία του Καρυδοχωρίου και στη συνέχεια την ίδια ακολουθία στη μεγαλύτερη των ενοριών, στο Αχλαδοχώρι.

 

Ο Σεβασμιώτατος έψαλλες τις Ακολουθίες μαζί με τους Ιερείς, τους Διακόνους, τους Ιεροψάλτες και τις ευσεβείς κυρίες των ενοριών, οι οποίες απέδωσαν θαυμάσια το «Άσπιλε αμόλυντε».

 

Τέλος δε, με παραστατικό και επαγωγικό τρόπο ομίλησε σε όλους για την Μεγάλη Τεσσαρακοστή, την Μεγάλη Εβδομάδα και τους τρεις λόγους για τους οποίους αποδίδουμε το επίθετο «ΜΕΓΑΛΗ» σ’ αυτές τις ωραίες περιόδους.

 

Μετά το τέλος των Ακολουθιών ο Σεβασμιώτατος συνομίλησε με τους πιστούς σε ελεύθερο κλίμα και ευχήθηκε σε όλους για τις επικείμενες μεγάλες εορτές.

 

Πηγή: romfea.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *