81 χρόνια από την ένδοξη Μάχη των Οχυρών στο Ρούπελ

«Ξύπνησαν» μνήμες σήμερα με αφορμή την επέτειο από την ένδοξη Μάχη των Οχυρών στο Ρούπελ.  Το πρωί της Κυριακής 10 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης και τιμής για τη συμπλήρωση 81 ετών από τη «Μάχη των Οχυρών», όταν οι Ήρωες του Ελληνικού Στρατού καθήλωσαν τους εισβολείς Ναζί στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα με ηρωισμό, θάρρος και πνεύμα αυτοθυσίας.

 

Εκπρόσωπος της Κυβέρνηση ήταν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλή, τη Βουλή εκπροσώπησε η Κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή.

 

Την επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες τέλεσε ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριος. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές του τόπου, προσκλητήριο νεκρών και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

 

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης, ο βουλευτής Σερρών ΝΔ Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο βουλευτής Σερρών ΣΥΡΙΖΑ Λευτέρης Αβραμάκης, ο βουλευτής Σερρών Ελληνικής Λύσης Κώστας Μπούμπας, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο διοικητής του 10ου Συντάγματος Χρήστος Σγουρομάλλης, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος και εκπρόσωποι σωματείων.

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *