Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη: «Επιχειρείται να παραμερισθεί η πολυσχιδής δράση μας»

 Για απαξίωση της δράσης του από τη δημοτική αρχή κάνει λόγο ο Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη.

 

Στην ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος αναφέρει τα εξής:

«Την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε στο Ρούπελ η αναβίωση της Μάχης των Οχυρών μετά από παύση 3 ετών λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών. Η αθρόα συμμετοχή του κόσμου δείχνει για ακόμη μία φορά ότι η Μάχη των Οχυρών εμπνέει και προσελκύει το ενδιαφέρον μεγάλης μερίδας της Ελληνικής κοινωνίας. Οφείλουμε να συγχαρούμε τους ανθρώπους που εργάστηκαν είτε εθελοντικά είτε από τα καθήκοντα που απορρέουν από τον θεσμικό τους ρόλο για την διεξαγωγή αυτής της απαιτητικής εκδήλωσης.

 

Δεν μπορούμε όμως να μην καταγγείλουμε την απέλπιδα προσπάθεια απαξίωσης της Δημοτικής Αρχής απέναντι στον Σύνδεσμο Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη με την ΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για συμμετοχή με Περίπτερο στον χώρο των εκθετών, όπου συμμετείχαν άλλοι σύλλογοι των Σερρών και της Αθήνας. Οι πολυάριθμοι επισκέπτες έχασαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τα έργα του 6ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα «Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ». Έχασαν την ευκαιρία να διαβάσουν τα ποιήματα και τα διηγήματα, να παρακολουθήσουν τις ταινίες μικρού μήκους και να απολαύσουν τις ζωγραφιές και τα τραγούδια που έγραψαν και ερμήνευσαν οι μαθητές για το έπος των Οχυρών. Είναι κρίμα να υπάρχει αυτό το εκπληκτικό πρωτογενές υλικό εμπνευσμένο από νέους και νέες από όλη την Ελλάδα για το οποίο μίλησε με τα καλύτερα λόγια η Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μακρή και να καταβάλλονται προσπάθειες απαξίωσης με τόσο ευτελή και κυνικό τρόπο από την Δημοτική Αρχή.

 

Είναι η τρίτη φορά μέσα σε λίγους μήνες που ματαίως επιχειρείται να παραμερισθεί η πολυσχιδής δράση του Συνδέσμου μας. Προηγήθηκε η απουσία στήριξης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021 ως επετειακή εκδήλωση για τα 80 χρόνια από την Μάχη των Οχυρών και η πλήρης αποχή από τον 6ου Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό καθώς η Δημοτική Αρχή ΟΥΔΕΠΟΤΕ απάντησε στο αίτημα (με αριθμό πρωτοκόλλου 521/25-01-22) για στήριξη που καταθέσαμε στον Δήμο Σιντικής. Τέτοιες δράσεις εξωστρέφειας που αναδεικνύουν την Σιντική, τιμούν την μνήμη των υπερασπιστών των Οχυρών και συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής θα έπρεπε να στηρίζονται με κάθε τρόπο. Αντ’ αυτού γίνεται ΑΝΙΣΗ μεταχείριση των συλλόγων της περιοχής καθώς η χρηματοδότηση δράσεων πραγματοποιείται προς τους «ημέτερους» ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ και χωρίς αντικειμενικά κριτήρια!

 

Ο Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη συνεχίζει απτόητος από τις κακόβουλες αυτές ενέργειες τον καλόν αγώνα για διατήρηση ιστορικής μνήμης και ανάδειξης του τόπου με την διενέργεια περιοδικής έκθεσης αλλά και έκδοσης των έργων του 6ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού και την διοργάνωση αγώνα ορεινής ποδηλασίας τον Σεπτέμβριο σε ιστορική διαδρομή που θα περνάει από τα Οχυρά του όρους Κερκίνη. Στόχος μας είναι να κάνουμε γνωστή την Μάχη των Οχυρών στο ευρύ κοινό και να δώσουμε την δυνατότητα στους νέους να εμπνευστούν από το έπος των Οχυρών.

Όπως μας δίδαξαν οι υπερασπιστές των Οχυρών ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ!».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *