Γιώργος Τσαταλτσινός : ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΣΙΝΤΙΚΗΣ

 Το να βλέπεις κάποιον να βάφει παγκάκια, τραπέζια, τοίχους κλπ είναι κάτι σύνηθες .  Το να βλέπεις όμως τον από 01-03- 2022 πρόεδρο της «ΔΑΕ Σιντική» κ Λεοντιάδη Μάκη να βάφει τα εξωτερικά τραπέζια και παγκάκια των Λουτρών είναι σπάνιο και ασφαλώς δημιουργεί εντύπωση και προσδοκίες. Πρόεδρε τι γίνεται ρωτώ? Βάφεις τραπέζια?  Τι να κάνω κύριε Γιώργο βοηθώ λίγο εδώ. «Τι γίνεται με τα Λουτρά πρόεδρε?»  Υπάρχει κάποια προοπτική βελτίωσης των υποδομών και της εικόνας εν γένει μέσα και έξω?  Το καμένο δάσος που περιέβαλε τα Λουτρά γιατί δεν ανανεώνεται? Είναι κρίμα να μην αξιοποιούνται όπως πρέπει!!!!                                                                                                  

 

 Αυτή η κατάρα του κορωνοιού, δυστυχώς μας πήγε πολύ πίσω κύριε Γιώργο . Είχαμε σκοπό να ξεκινήσουμε από προπέρσι αλλά ………Έχουμε όμως ξεκινήσει και ελπίζουμε σύντομα να αλλάξουμε την εικόνα.  Ξεκινήσαμε πρώτα με την διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου και δη από την είσοδο στην διασταύρωση με τον κεντρικό δρόμο, αλλάζοντας την πινακίδα και τον φωτισμό της με νέου τύπου οικονομικούς λαμπτήρες LED. Προχωρούμε στην αντικατάσταση  όλων των λαμπτήρων με νέου τύπου LED και την αποκατάσταση φωτισμού της διαδρομής έως και τα κτήρια, επειδή κανείς δεν φωτίζει και πολύ στυλίσκοι με την πυρκαγιά έπαθαν ζημία και θα τους αντικαταστήσουμε. Όπως βλέπεις το χόρτο στον χώρο μέχρι και το εστιατόριο έχει  κοπεί και θα συνεχίσει περιμετρικά του εστιατορίου η περιποίηση του χώρου. Πάντα να ξέρεις κ Γιώργο πως «ποτέ δεν ξεκινούμε κάτι αν δεν έχουμε πρώτα τα χρήματα έτοιμα,  για να πληρωθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οπότε προχωράμε σ΄ αυτά που μπορούμε να κάνουμε αυτή την στιγμή». Ρυθμίσαμε το πρόβλημα του ΙΚΑ.  Οι ανάγκες που είδαμε  της εταιρίας είναι πολλές και ξεκινήσαμε από τα Λουτρά επειδή εδώ αντιμετωπίζουμε το πιο μεγάλο πρόβλημα χωρίς να ξεχάσουμε την επένδυση στο Υδροηλεκτρικό σταθμό  και το Μουσείο. Από τις 16-17 του μηνός (Μαίου) θα υπάρχει εδώ μηχανικός για την διερεύνηση κάποιων προγραμμάτων επειδή πρέπει να λύσουμε το ενεργειακό  όσον αφορά την τοποθέτηση φωτοβολταικών ή αν θα συμμετέχουμε στην ενεργειακή κοινότητα ώστε να μπορέσουμε να μειώσουμε το κόστος του ρεύματος για να μπει στα συν της εταιρίας ώστε να γίνει πιο βιώσιμη.                                                               

 

 

Σκοπεύει να βάλει ο Δήμος δικά του φωτοβολταικά και ανεμογεννήτριες ρώτησα? Ναι-ναι  ετοιμάζει την ενεργειακή κοινότητα απ΄ ότι ξέρω για φωτοβολταικά,  για ανεμογεννήτριες δεν ξέρω, απ΄ό,τι συζήτησα με τον Δήμαρχο μου είπε πως πρέπει να ετοιμάσουμε την ενεργειακή κοινότητα.  «Είναι πολύ σημαντική η κίνηση προς την αυτονόμηση της Σιντικής από ενεργειακή τροφοδοσία». Ετοιμάζουμε την επόμενη εβδομάδα «να δημοπρατήσουμε την ταβέρνα» που είναι κλειστή και ανενεργή τόσα χρόνια. Στο πρόγραμμά μας είναι να φτιαχτεί χώρος συναυλιών ακριβώς κάτω από το πάρκινγκ της ταβέρνας ο οποίο θα μπορεί να είναι στην διάθεση κάθε πολίτη ή συλλόγου για μεγάλες συναυλίες κλπ. Κάτι άλλο που επίσης είναι  στο πρόγραμμα είναι η δημιουργία εκεί χαμηλά κοντά στον Στρυμόνα ενός πάρκινγ και να το αδειοδοτήσουμε. Ένας χώρος σύγχρονος με ρεύμα τουαλέτες ντουζιέρες κλπ  για τροχόσπιτα. Βέβαια δεν είναι εύκολο να γίνουν όλα αυτόματα αλλά ξεκινήσαμε και προχωράμε γοργά. Ήδη ξεκινάμε από τις 16 του μηνός (Μαίου) τα πρώτα 10 δωμάτια την ανακαίνιση. Φεύγουν μοκέτες μπαίνουν πλακάκια, βάφονται τα δωμάτια  περιποιούνται τα έπιπλα. Στα επόμενα βήματα, καλά τα λέμε αλλά πρέπει να διασφαλίσουμε και  τους πόρους είναι στο κέντρο των διαδρόμων κάτι που πρέπει να δούνε οι μηχανικοί μας αν θα μπούν πλακάκια κι από επάνω χαλιά ή αν θα πάμε στην μοκέτα. Θα εξαρτηθεί από το κόστος.  Ήδη έχουν βαφτεί τα υδρομασάζ, ήδη έχει μπει μουσική ώστε ο επισκέπτης να αισθάνεται λίγο διαφορετικά οι μικροδιορθώσεις ήδη έγιναν και πληρωθήκαν πάνω από 15 συνεργάτες που δεν είχαν πληρωθεί από την Σιντική ΔΑΕ (παλιές υποχρεώσεις κλπ.) Αυτά όλα μέσα σε δύο μήνες και συνεχίζουμε και προχωράμε για όλα όσα έχουμε σχεδιασμένα για το άμεσο μέλλον και αυτά που σου ανέφερα είναι ένα τμήμα αυτών που σχεδιάσαμε αλλά δεν θέλω να αναφερθώ ακόμη στα άλλα. Το γεγονός της καθυστέρησης αυτών των εργασιών οφείλεται στην επί δύο χρόνια παράλυση των πάντων λόγω κορωνοιού. Μόλις είχε αρχίσει να στρώνει η επιχείρηση και φαίνεται από τα λογιστικά στοιχεία, τα δύο χρόνια αυτά, την ξαναπήγαν πίσω. Το ότι η επένδυση αυτή έχει μέλλον είναι σίγουρο, απλά εδώ χρειάζεται να το αγκαλιάσει ο κόσμος. Αν βάλουμε όλοι οι Δημότες που ενδιαφερόμαστε και γράφουμε και κάνουμε από ένα πετραδάκι τότε θα κάνουμε εδώ έναν πύργο. Όσο όμως θα αφαιρούμε πετραδάκια θα πηγαίνουμε πίσω (και ο νοών νοήτω). Για το καμένο  δάσος το Δασαρχείο αποφάσισε να μην αναδασωθεί και να αναπτυχθεί μόνο του. Ευχήθηκα καλή επιτυχία στην προσπάθεια αυτή και εύχομαι και ελπίζω

Τσαταλτζινός Γεώργιος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *