Συνεχίζεται η εκπαίδευση των εθελοντών πυροσβεστών στο Κλιμάκιο Σιδηροκάστρου

Εκπαιδεύονται αυτή την περίοδο, οι υποψήφιοι εθελοντές πυροσβέστες της χώρας. Το ίδιο και οι υποψήφιοι Εθελοντές Πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σιδηροκάστρου. Η εκπαίδευση είναι εντατική για την ένταξη τους στην πυροσβεστική οικογένεια.

 

Το πρόγραμμα συνολικά 120 ωρών, περιλαμβάνει πρακτική και θεωρητική διδασκαλία, στα αντικείμενα:

 

– Πυροσβεστική Τέχνη και Κανονισμός Ασκήσεων Πυρόσβεσης.

 

– Πυροσβεστική Νομοθεσία.

 

– Δασοπυρόσβεση.

 

– Κανονισμός Επικοινωνιών.

 

– Πυροσβεστικά Οχήματα

 

– Μηχανήματα και Εργαλεία.

 

– Πρώτες Βοήθειες.

 

– Διασώσεις από Τροχαία Ατυχήματα και Σεισμούς.

 

Ο κύκλος εκπαίδευσης θα ολοκληρωθεί με γραπτές και πρακτικές εξετάσεις, όπου οι επιτυχόντες Εθελοντές θα λάβουν το πιστοποιητικό ικανότητας.

 

Οι αποστολές που θα αναλάβουν είναι:

 

– Η ασφάλεια και η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του Κράτους από τους κινδύνους των πυρκαγιών και των θεοµηνιών.

 

– Την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών.

 

– Την συνδρομή τους σε παροχές βοηθείας όπως, τροχαία ατυχήματα, σεισμοί, πλημύρες, διασώσεις.

 

– Την εκτέλεση περιπολιών στο αστικό ιστό και σε δασικές εκτάσεις.

 

– Την εκτέλεση υπηρεσίας τηλεφωνητή. – Στην παροχή Πρώτων Βοηθειών κ.α.

 

Οι Εθελοντές Πυροσβέστες που εκπαιδεύονται πανελλήνια στα κατά τόπους Πυροσβεστικά Κλιμάκια και Υπηρεσίες, από έμπειρους μόνιμους Εκπαιδευτές Πυροσβέστες, θα είναι έτοιμη για να λάβουν καθήκοντα με την έναρξη της φετινής Αντιπυρικής Περιόδου.

 

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος, η ιδιότητα του Εθελοντή Πυροσβέστη είναι τιμητική και άμισθη. Εκτός από το μεγαλείο της προσφοράς στον συνάνθρωπο, συμπεριλαμβάνει υποχρεώσεις και δεσμεύσεις που πρέπει να αναλάβει ο εθελοντής πυροσβέστης, έναντι του Πυροσβεστικού Σώματος και απαιτεί την αφιέρωση από τον προσωπικό χρόνο τουλάχιστον τριών οκταώρων κάθε μήνα για εκτέλεση υπηρεσίας, όπως και την συνειδητή και πρόθυμη ανταπόκρισή του, όπου και όποτε κληθεί να συνδράμει.

 

Την ιδιότητα του εθελοντή πυροσβέστη μπορούν να αποκτήσουν Έλληνες πολίτες ηλικίας 18-55 ετών ή πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα και έχουν πιστοποιημένη γνώση Ελληνικών.

 

Θα πρέπει να έχουν καλή σωματική και ψυχική υγεία που αποδεικνύεται με ιατρικές γνωματεύσεις από Κρατικό Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας των ειδικοτήτων Παθολόγου, Καρδιολόγου, Ψυχιάτρου καθώς και βεβαίωση ομάδας αίματος.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *