Δημοτική Βιβλιοθήκη Σιδηροκάστρου : Επιτυχία σημείωσε η παρουσίαση του βιβλίου της Σωτηρίας Κυρμανίδου ” Το στάχυ που έζησε την Ανάσταση”

Επιτυχία σημείωσε η επόμενη εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 2/4/23 στην αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας Σιδηροκάστρου. Παρουσιάστηκε το βιβλίο της κ. Σωτηρίας Κυρμανίδου “Το στάχυ που έζησε την Ανάσταση”, βιβλίο στο πνεύμα των ημερών μιας και σύντομα έρχονται οι Άγιες μέρες του Πάσχα. Όλο αυτό έγινε σε συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου, των εκδόσεων Κούρος, της Δημοτικής Βιβλιοθήκη ς Σιδηροκάστρου και της συγγραφέως.

 

Ομιλητές ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωάννης Καλα’ι’τζής που αναφέρθηκε στη Σταύρωση του Θεανθρώπου και στη συνέχεια στην Ανάστασή του,  στέλνοντας το ελπιδοφόρο μήνυμα της λύτρωσης. Εξήρε το έργο της κ. Κυρμανίδου και ευχήθηκε σε όλους Καλή Ανάσταση.

 Η κ. Σωτηρία Πάνου πτυχιούχος του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας, καθώς και του Τμήματος της Νομικής του Α.Π.Θ., φιλόλογος και  αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας στις Σέρρες. Μίλησε για ό.τι πραγματεύεται το βιβλίο στέλνοντας κι εκείνη ελπιδοφόρα μηνύματα. Αναφέρθηκε επίσης στο κοινωνικό έργο της κ. Σωτηρίας Κυρμανίδου και στην όμορφη συνεργασία που έχουν μεταξύ τους στη νυν και σε παλαιότερες παρουσιάσεις βιβλίων της.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε η συγγραφέας μιλώντας για το βιβλίο – παραμύθι της επισημαίνοντας πώς εμπνεύστηκε όλο αυτό το εγχείρημα. Ένα μικρό αχυράκι-στάχυ που έζησε μαζί με το Χριστό και την Παναγία όλη την πορεία του θείου δράματος από τη Σταύρωση ως την Ανάσταση. Η όλη προσέγγιση γίνεται με πολλή τρυφερότητα και με λιτό και απλό τρόπο γίνεται κατανοητή στα παιδιά και όχι μόνο. Το συγκεκριμένο έργο έχει ιδιαίτερη βαρύτητα γιατί από τη μία προλογίζεται από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Μακάριο κι από την άλλη είναι αφιερωμένο στη μνήμη δύο εξεχουσών προσωπικοτήτων του Σιδηροκάστρου, τον Μακαριστό Μητροπολίτη Ιωάννη και τον Μακαριστό γέροντα Ευσέβιο Βίττη. Η συγγραφέας ευχαρίστησε το κοινό για την παρουσία του στην εκδήλωση και υπέγραψε με ιδιόχειρη αφιέρωση αντίτυπα των βιβλίων της σε όσους ήθελαν να τα αποκτήσουν.

 

 

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά με 4 τραγούδια από το Ωδείο Βασίλη Ταπέ τα οποία προλόγισε η δ/ντρια του Ωδείου Σιδηροκάστρου κ. Στέλλα Ταπέ. Τα τραγούδια ερμήνευσαν μαγικά η κ. Μαρία Ταπέ και ο κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος ενώ τη μουσική έπαιξε ο κ. Γεώργιος Ταπές. Οι τίτλοι των τραγουδιών με τη σειρά που ακούστηκαν είναι “Πάντα υπάρχει ένα φως”, “Της Άνοιξης”, “Άνοιξη που περνάς” και “Το λίγο ακόμα”.

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης εκλεγμένος πολλάκις βουλευτής του Ν. Σερρών, ο κ. Αναστάσιος Χατζηβασιλείου Έλληνας πολιτικός και διεθνολόγος, διδάκτορας Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια Σερρών. Η κ. Χρυσάνθη Παλάζη πτυχιούχος κλασικής φιλολογίας του Α.Π.Θ., Πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ, δημοτική σύμβουλος των Σερρών (η οποία πήρε για λίγο το λόγο αναφερόμενη στο βιβλίο και τη συγγραφέα) και αρκετοί συμπολίτες μας.

 

Το συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η κ. Μαρία Ζάμπρου βιβλιοθηκονόμος – υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σιδηροκάστρου Σιντικής.

 

 

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους ομιλητές της εκδήλωσης και στο Ωδείο Σιδηροκάστρου Βασίλη Ταπέ που με προθυμία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και έδωσαν μια άλλη νότα στο γεγονός. Ευχαριστούμε την κ. Σωτηρία Κυρμανίδου για την όμορφη συνεργασία της με τη βιβλιοθήκη μας. Πάντα είναι πρόθυμη και δοτική σε ό.τι της προταθεί.

 

Καλή Ανάσταση σε όλους!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *