Δημοτική Βιβλιοθήκη Σιδηροκάστρου Σιντικής : Επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση για τον εθελοντισμό

Σε μια κατάμεστη αίθουσα (Χριστιανική Εστία) με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που η βιβλιοθήκη μας σε συνεργασία με τις εκδόσεις Διάπλους διοργάνωσε στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου. Η κ. Ζαχαρούλα Τζίνη με το βιβλίο της “Θέλω… θέλεις…έγινε” και η σχολική κοινότητα του Σιδηροκάστρου, τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς έστειλαν το δικό τους μήνυμα για τον εθελοντισμό.

Ο 2ος παιδικός σταθμός Σιδηροκάστρου με ένα όμορφο τραγούδι έκανε την αρχή. Τα παιδιά παρουσίασαν επίσης δύο αφίσες που έφτιαξαν στο σχολείο τους μιλώντας για την αναδάσωση, τη φροντίδα και την αγάπη στη φύση.

Ακολούθησε το ΚΔΑΠ Ομόνοια με ένα τραγουδάκι για τον εθελοντισμό. Συμμετείχαν όλα τα παιδιά παίζοντας μάλιστα ξυλόφωνο.

Τα παιδάκια του 1ου Νηπιαγωγείου με μια ωραία αφίσα εξέπεμψαν SOS για τον πλανήτη και με τις ζωγραφιές τους έδωσαν νόημα στις λέξεις ενδιαφέρομαι, εμπιστοσύνη, αγάπη, δεν είσαι μόνος, όλοι μαζί, αδέσποτο, βιβλίο, ζωή.

Το 3ο Νηπιαγωγείο στη συνέχεια με τις δικές τους αφίσες και ζωγραφιές μίλησαν για τη δεντροφύτευση (δράση που είχαμε κάνει μαζί πριν λίγο καιρό). Μάλιστα έδωσαν στη βιβλιοθήκη πιστοποιητικό υιοθεσίας ζητώντας μας να συνεργαστούμε και να γίνουμε ανάδοχοι των δέντρων. Πέρασαν το εξής μήνυμα “Όλοι μαζί μπορούμε να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας και να κάνουμε πάλι τη ζωή μας πράσινη”.

Τα παιδιά του 4ου Νηπιαγωγείου αναφέρθηκαν στο ευαίσθητο θέμα της αιμοδοσίας. Με μια ωραία κατασκευή “καρδιά” και με τους χτύπους της καρδιάς να ακούγονται από τα ηχεία πέρασαν το μήνυμα “δίνω αίμα…δίνω ζωή”.

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο με μια μεγάλη αφίσα όπου ήταν ζωγραφισμένος ένας τεράστιος ήλιος σε κάθε ακτίνα του έστειλαν τα δικά τους μηνύματα για βοήθεια, εμπιστοσύνη, αλληλεγγύη, κατανόηση, χαρά, παρέα, φιλία, ενδιαφέρον, νοιάξιμο,

 

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο τέλος πέρασαν το δικό τους μήνυμα για τον εθελοντισμό με μια άλλη έξυπνη προσέγγιση δημιουργώντας ένα παζλ με όλες τις σχετικές λέξεις.

Παλμό στην όλη εκδήλωση έδωσε ο Γιάννης Θεοδώρου γνωστός θεατρικός εμψυχωτής και παιδαγωγός που ξεσήκωσε τα παιδιά που με ενθουσιασμό συμμετείχαν σε διαδραστικά παιχνίδια. Φυσικά η συγγραφέας κ. Ζαχαρούλα Τζίνη που έγινε ένα με τα παιδιά συμμετέχοντας ενεργά σε όλο αυτό.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν ο κ. Ιντζές Νικόλαος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σιντικής, ο κ. Γεώργιος Τσίντσιος αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Αθλητισμού και η κ. Σταυρούλα Αργυροπούλου αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Απασχόλησης.

Ευχαριστούμε θερμά τις εκδόσεις Διάπλους για την όμορφη συνεργασία, την κ. Γεωργία Ιωακειμίδου υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων των εκδόσεων με την οποία έγινε η επικοινωνία για την υλοποίηση αυτής της εκδήλωσης, τη συγγραφέα κ. Ζαχαρούλα Τζίνη, τον κ. Γιάννη Θεοδώρου, εσάς όλους που παρευρεθήκατε και ιδιαιτέρως τα παιδάκια και τους δασκάλους τους που αφιέρωσαν αρκετό χρόνο στα σχολεία τους για να μας παρουσιάσουν όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα που ετοίμασαν!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *