Σέρρες : Εκδήλωση μνήμης για την Μάχη των Οχυρών στο Ρούπελ

«Ξύπνησαν» μνήμες χθες  με αφορμή την επέτειο από την ένδοξη Μάχη των Οχυρών στο Ρούπελ. Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης και τιμής για τη συμπλήρωση 82 ετών από τη «Μάχη των Οχυρών», όταν οι δυνάμεις των οχυρών  καθήλωσαν τους εισβολείς Ναζί στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα με ηρωισμό, θάρρος και πνεύμα αυτοθυσίας.

 

Την επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες τέλεσε ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριος.

 

Παρόντες στην εκδήλωση μνήμης και τιμής ήταν: ο Διοικητής του Γ’ Σώματος Στράτου Αντιστράτηγος Πάρις Καπραβέλος, οι Βουλευτές Σερρών της ΝΔ Αναστάσιος Χατζηβασιλείου και Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ ΛευτερηςΑβραμάκης,  ως εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας η Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη Γεωργία Παστελλή-Παντελίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

 

Στο ιστορικό της ημέρας αναφέρθηκε ο Διοικητής του 10ου Συντάγματος Αδάμ Σαρρής.

 

Ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών, κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές του τόπου και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

 

 «Ορφανά» τα στεφάνια στην επέτειο των οχυρών του Ρούπελ- H Ελληνική κυβέρνηση & η Βουλή δεν έστειλαν καν εκπρόσωπο

 

Ασέβεια; Γκάφα; Αφηρημάδα; Ολίσθημα πολιτικό; Όλα αυτά μαζί; Όπως και να το περιγράψει κανείς αυτό που έγινε σήμερα στις εκδηλώσεις για την 82η επέτειο της μάχης των οχυρών στο Ρούπελ, θα «πέσει μέσα», με την Ελληνική Βουλή και κυρίως το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να «γυρίζουν την πλάτη» σε ένα από τα πλέον σημαντικά «κομμάτια» της Ελληνικής ιστορίας.

 

Ο ηρωισμός των Ελλήνων αξιωματικών και στρατιωτών, που μνημονεύθηκε και θαυμάστηκε ακόμη και από τους αντιπάλους, άφησαν «ασυγκίνητη» την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και την Ελληνική Βουλή, που δεν φρόντισαν να στείλουν εκπροσώπους στο σημαντικό αυτό γεγονός.

 

Τα δύο στεφάνια έμειναν «ορφανά» και δεν κατατέθηκαν από κάποιον και πως άλλωστε, καθώς δεν υπήρχε εκπρόσωπος και έμειναν εκεί ως δείγμα της ασέβειας που έδειξαν Ελληνική Βουλή και Υπουργείο απέναντι στους ήρωες των οχυρών.

 

Μπορεί η θυσία των ηρώων και ο εορτασμός της επετείου να έγιναν «βορά» στις… ορέξεις της προεκλογικής περιόδου, ωστόσο κάποιοι δεν ξέχασαν και φρόντισαν να διανύσουν χιλιόμετρα για να δώσουν το παρών. Συγκεκριμένα, η Κυπριακή Δημοκρατία εκπροσωπήθηκε από την Πρόξενο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη Γεωργία Παστελλή- Παντελίδου.

 

Προς γνώση των ψηφοφόρων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *