Υπεγράφη η σύμβαση για το μεγάλο έργο του ΤΟΕΒ Σιδηροκάστρου- Στα 8 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός του

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος υπέγραψε σήμερα 30 Μαρτίου 2023 στο γραφείο του στο Διοικητήριο σύμβαση, παρουσία και της εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας, για την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλεμετρίας για την ορθολογική διαχείριση και την εξοικονόμηση νερού και ενέργειας αρδευτικού δικτύου ΤΟΕΒ Σιδηροκάστρου, προϋπολογισμού 8.006.467,96 €.

 

Το πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο, αφορά την ορθολογική διαχείριση και την εξοικονόμηση νερού και ενέργειας αρδευτικού δικτύου στις αγροτικές εκτάσεις τριών Δήμων των παρακάτω αγροκτημάτων της ΠΕ Σερρών:

• Θερμοπηγής, Στρυμονοχωρίου, Χαροπού, Σιδηροκάστρου, Χορτερού, Καμαρωτού και Βαμβακόφυτου του Δήμου Σιντικής

• Βαλτερού, Γεφυρουδίου, Σκοτούσσας, Παλαιοκάστρου και Μελενικιτσίου του Δήμου Ηράκλειας

• Κάτω Χριστού, Καλών Δέντρων και Μητρουσίου του Δήμου Σερρών.

 

Αντικείμενο της σύμβασης αποτελεί η εγκατάσταση σύγχρονου εξοπλισμού τηλεελέγχου τηλεχειρισμού εξοικονόμησης νερού και ενέργειας και ελέγχου διαρροών στο σύνολο του αρδευτικού δικτύου του TOEB ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ και αποτελείται από τα παρακάτω μέρη:

1. Ένα (1) σύστημα αυτοματισμού και τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού δικτύου άρδευσης που περιλαμβάνει:

• Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία είκοσι πέντε (25) Τοπικών Σταθμών Ελέγχου (ΤΣΕ) και πέντε (5) σημείων Μέτρησης Παροχής Ανοικτού Καναλιού (ΜΠΑΚ) επί της κεντρικής διώρυγας για την παρακολούθηση όλων των κρισίμων παραμέτρων (παροχή, πίεση, στάθμη, κλπ) στις υποδομές του δικτύου του ΤΟΕΒ Σιδηροκάστρου

• Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ενός (1) Κεντρικού Σταθμού Ελέγχου (ΚΣΕ)

• Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ενός (1) τηλεμετρικού Αγρο- μετεωρολογικού Σταθμού δικτύου

• Ένα (1) Φορητό Σταθμό Ελέγχου (ΦΣΕ)

2. Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία δύο χιλιάδων οκτακοσίων (2.800) ηλεκτρικών υδροστομίων.

3. Εκσυγχρονισμός Η/Μ εγκαταστάσεων αντλιοστασίων ΤΟΕΒ Σιδηροκάστρου.

Συμβατικός χρόνος αποπεράτωσης, περιλαμβανομένου του χρονικού διαστήματος δοκιμαστικής λειτουργίας του συστήματος, είναι οι είκοσι (20) μήνες.

 

Μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών δήλωσε ότι πρόκειται για ένα έργο μείζονος σημασίας, που θα συμβάλει καθοριστικά στην ορθολογική διαχείριση του νερού από τον ΤΟΕΒ Σιδηροκάστρου, με προφανείς τις ωφέλειες για τους συμπολίτες μας αγρότες που κάνουν χρήση του δικτύου.

Παράλληλα, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον τ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *