Δημοτική Βιβλιοθήκη Σιδηροκάστρου Σιντικής : ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ (19/6/22)!

Μια ωραία δράση αφιερωμένη στη γιορτή του πατέρα πραγματοποιήσαμε σήμερα ( 20/6/22) στο χώρο του παιδικού τμήματος της βιβλιοθήκης μας, με τα παιδάκια και τις κυρίες του βρεφονηπιακού σταθμού ΚΔΑΠ Ομόνοια.

Μιλήσαμε για τη συγκεκριμένη γιορτή που αν και επισκιάζεται από τη γιορτή της μητέρας, είναι εξίσου σημαντική για το ρόλο και την αξία του πατέρα στην οικογένεια. Δείξαμε σχετική βιβλιογραφία (βιβλία που υπάρχουν στο χώρο μας και έχουν γραφτεί για τον πατέρα), διαβάσαμε ποίημα και ακούσαμε τραγουδάκι αφιερωμένο σ’ αυτόν. Η κυρία τους διάβασε το βιβλίο του Πασκάλ Μπρύκνερ “Το κουτί με τα φιλιά” των εκδόσεων Πατάκη, βιβλίο με πολύ χιούμορ, κυνικό ρεαλισμό και μια μαγική απλότητα που μιλά στην καρδιά του μικρού αναγνώστη και τον σαγηνεύει, αφού πρώτα τσαλακώνει επιδέξια έναν νεότευκτο πατέρα, μακριά από στερεοτυπικές απόψεις του καλού και του κακού μπαμπά. Βιβλίο με όμορφη καρτουνίστικη εικονογράφηση με πολύ χρώμα και κίνηση.

Στη συνέχεια μοιράστηκαν στα παιδιά ευχετήριες κάρτες που ετοίμασε η βιβλιοθήκη μας από πριν, με μια μικρή όμως έκπληξη.. να ζωγραφίσει το κάθε παιδί τον πατέρα του όπως μπορεί με τη φαντασία του.

Ακούσαμε για άλλη μια φορά το τραγούδι του πατέρα χορεύοντάς το με κέφι και χαρά.

Φυσικά τις κάρτες τις πήραν μαζί τους σαν δωράκι για τον πατέρα τους!

Ευχηθήκαμε καλό καλοκαίρι, υπενθυμίζοντας πως στις διακοπές τους μπορούν να έχουν συντροφιά ένα βιβλίο που θα το δανειστούν από τη βιβλιοθήκη μας!

Ευχαριστώ τα παιδιά και τις κυρίες τους για την όμορφη δράση. Η ανταπόκρισή τους άμεση και εποικοδομητική!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *