Εσπερίδα με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό στο Σιδηρόκαστρο

 Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 4 Δεκεμβρίου 2019 στο ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου.

Για πρώτη φορά, οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων όλων των σχολικών μονάδων του Σιδηροκάστρου ενώθηκαν για μία κοινή εκδήλωση σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σιντικής. Το θέμα επίκαιρο και απασχολεί πολλούς γονείς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. «Σχολικός εκφοβισμός: αιτίες – συνέπειες, ψυχοκοινωνικές, παιδαγωγικές και νομικές προεκτάσεις».

Ικανοποιητική η συμμετοχή του κόσμου, με δεδομένο τα τρία δημοτικά συμβούλια που πραγματοποιήθηκαν την ίδια μέρα και ώρα.

Καλεσμένοι ομιλητές ήταν οι:
Τσεκμέζογλου Μαρία, Κοινωνική Λειτουργός – Συντονίστρια Κέντρου Κοινότητας Δήμου Σιντικής, η οποία ανέπτυξε το θέμα «Εκφοβισμός στο σχολείο, ένα κοινωνικό φαινόμενο σε εξέλιξη – Έννοιες και παράμετροι».
Μανταρίδου Πηλελόπη, Ψυχολόγος Κέντρου Κοινότητας Δήμου Σιντικής με θέμα «Σχολικός Εκφοβισμός – Κατανόηση και δράση. Μια συστημική προσέγγιση του φαινομένου.
Παπασταμόπουλος Ξενοφών, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών, ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα «Ο ρόλος των εκπαιδευτικών και του σχολείου στην αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού».
Τσανίδης Μάξιμος, δικηγόρος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Νομικό πλαίσιο – συνέπειες στην επιμέλεια και στην κηδεμονία».
Κράσιος Άγγελος, Αστυνόμος Β’, Υποδιοικητής Αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκάστρου με θέμα «Ηλεκτρονικός και σχολικός εκφοβισμός – κίνδυνοι ανηλίκων μέσω internet. Ο ρόλος της αστυνομίας».

Ακολούθησε σύνδεση μέσω skype μαθητή που έχει υποστεί σχολικό εκφοβισμό και ανέπτυξε στο ακροατήριο τις εμπειρίες και τις σκέψεις του.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριος, ο γεν. γραμματέας του Δήμου Σιντικής Τρύφων Μηλιάδης, η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σιδηροκάστρου Αθανασία Αγγελίδου, το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Σιδηροκάστρου Ιορδάνης Κιομουρτζίδης, ο οποίος σε δηλώσεις του στα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα του νομού Σερρών αναφέρθηκε για τη σπουδαιότητα της εκδήλωσης και εξέφρασε τον προβληματισμό του για την απουσία πνευματικού κέντρου στο Σιδηρόκαστρο, όπου θα μπορούσαν να πραγματοποιούνται τέτοιου είδους εκδηλώσεις.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Σωκράτης Καρασαββίδης.

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν το Ράδιο Σινική 92,1 FM, η εφημερίδα «Ψίθυροι της Σιντικής» και η ΕΡΤ Σερρών.

Πηγή: «Ψίθυροι της Σιντικής»
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *