Η Μητρόπολη Σιδηροκάστρου παραχωρεί χώρους φιλοξενίας για Ουκρανούς πρόσφυγες

Χώρους για να φιλοξενηθούν πρόσφυγες από την Ουκρανία παραχωρεί η Μητρόπολη Σιδηροκάστρου. Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης, Μακάριος, επισκέφθηκε την Τρίτη τον Προμαχώνα και μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ανακοίνωσε ότι η Μητρόπολη παραχωρεί το ανακαινισμένο οικοτροφείο αλλά και τις κατασκηνώσεις της για τη φιλοξενία των προσφύγων από την Ουκρανία.

«Η Μητρόπολη μας βρίσκεται στην είσοδο αυτών των ανθρώπων στη χώρα μας. Όπως είπα και στον κ. Μηταράκη εμείς ως εκκλησία παραχωρούμε ένα ανακαινισμένο οικοτροφείο που έχουμε, αλλά και τις κατασκηνώσεις μας για φιλοξενία αυτών των ανθρώπων», είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου, Μακάριος, ευχόμενος να σταματήσει ο πόλεμος αφού όπως υπογράμμισε, «είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι που υποφέρουν τα πάνδεινα στην καρδιά του χειμώνα. Λυπούμαστε ιδιαιτέρως για αυτά που συμβαίνουν και ευχόμαστε αυτό να σταματήσει και να μην επεκταθεί σε άλλες χώρες».

 

 

Ο κ. Μακάριος συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Σερρών, Ευάγγελο Τσιώτα, τον διοικητή του τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου, Δημήτρη Καλτσά, τον Ουκρανό Πρόξενο, Βαντίμ Σαμπλούκ, και το Διοικητή της Δομής του Κλειδιού του Δήμου Σιντικής, Βασίλη Νικηφόρου, για τον οποίο είπε: «Ο διοικητής και τα παιδιά που είναι από τη δομή του Κλειδιού και υποδέχονται τους πρόσφυγες αγωνίζονται με πολύ μεγάλη προσπάθεια».

Πηγή : ΕΡΤ Σερρών

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *