Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία του χρόνου από τον Φυσιολατρικό Ορειβατικό Σύλλογο Σιδηροκάστρου το πρωί της Κυριακής 17 Ιανουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Χριστιανικής Εστίας. Σιδηροκαστρινοί κάθε ηλικίας άνδρες, γυναίκες

Η τελευταία άσκηση ετοιμότητας έγινε σήμερα το πρωί στο Κ.Υ. Σιδηροκάστρου για την αυριανή ( 20.1.21) έναρξη εμβολιασμών σε ηλικιωμένους άνω των 85 ετών που είναι περιπατητικοί, ενώ χθες παρελήφθησαν τα εμβόλια.

«Πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά, το εμβολιαστικό μας κέντρο δουλεύει με μια εμβολιαστική γραμμή, από το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Σίγουρα στην πορεία θα ενταχθούν και άλλα εμβολιαστικά κέντρα τα οποία για να λειτουργήσουν χρειάζονται και προσωπικό. Πιστεύω ότι όλα θα γίνουν, από τις 5 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν και άλλες εμβολιαστικές γραμμές και σε άλλα εμβολιαστικά κέντρα», είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο διευθυντής του Κ.Υ. Σιδηροκάστρου, Χρήστος Χαϊδευτός.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό,  της εμβολιαστικής γραμμής, ανά 15 λεπτά θα εμβολιάζεται ένα άτομο, δηλαδή, τέσσερα άτομα την ώρα -32 άτομα εμβολιάζει η εμβολιαστική γραμμή στο 8ωρο και συνολικά 64 άτομα σε όλη της τη βάρδια. Οι εμβολιασμοί θα γίνονται και τα Σάββατα. Σύμφωνα με τις δόσεις εμβολίου, αναμένεται τις επόεμενες τέσσερις ημέρες να εμβολιαστούν πάνω από 250 άτομα.

Σύμφωνα με τον κ. Χαϊδευτό, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και ήδη είναι κλεισμένα τα ραντεβού για τις επόμενες 10-15 ημέρες.

Στο μεταξύ μέχρι χθες εμβολιάστηκαν στην χώρα μας 85.223 άτομα , και στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών 690.

Δέσποινα Γιαννακίδου 

Πηγή : ΕΡΤ Σερρών 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *