Σιδηρόκαστρο : Φιλοζωία και Μισανθρωπία

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, στο κέντρο του Σιδηροκάστρου διερχόμενος πεζός ένας συμπολίτης μας, δέχθηκε επίθεση από δύο σκύλους που βρίσκονταν στο σημείο καθώς σιτίζονται από ιδιοκτήτρια παρακείμενου καταστήματος.

Προσπαθώντας να τα αποφύγει έπεσε και τραυματίστηκε στο κεφάλι. Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας με περιτραυματική  αμνησία και διάσειση και του έγιναν τέσσερα ράμματα στο κεφάλι. Κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Σερρών όπου του έγιναν Αξονική και Ακτινογραφίες. Παρέμεινε εκεί μέχρι αργά το απόγευμα που κρίθηκε ότι μπορεί να φύγει.

Την ευθύνη για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων την έχει ο Δήμος,  άρα και την ποινική ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος. Στο κέντρο της πόλης του Σιδηροκάστρου, σε συνοικιακούς δρόμους, σε σχολεία υπάρχουν αδέσποτα σκυλιά σε μικρές ή μεγαλύτερες ομάδες. Τι ενέργειες έχει κάνει ο Δήμος Σιντικής για αυτό; Τι κάνει τώρα; Ακολουθείται η από τη νομοθεσία ( ν.4039/2012,ν.4325/2014 άρθρο 9 ) οριζόμενη διαδικασία; Γιατί δεν είναι ασφαλής η κίνηση των πολιτών μέσα στην πόλη μας; Όσο το πρόβλημα παραμένει τίθεται εκ νέου στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Γιατί άραγε οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών φορέων φθάνουν νωρίτερα από τους υπεύθυνους; Αναρωτήθηκε κανείς αναποτελεσματικός αρμόδιος ότι μπορεί να μην κάνει καλά τη δουλειά του; Οι θέσεις ευθύνης είναι για τους αποτελεσματικούς και όχι για τους έχοντες καλές προθέσεις. Η καλή πρόθεση και το χτύπημα στην πλάτη δεν παρηγορεί  κανένα πολίτη και δεν απαλλάσσει κανένα υπεύθυνο από την ποινική του ευθύνη.

Τι γίνεται με τους όψιμους ή μη φιλόζωους που βλέποντας έναν άνθρωπο πεσμένο στο δρόμο, αιμόφυρτο ψάχνουν τον εκπρόσωπο του φιλοζωικού φορέα τους; Που κρυμμένοι πίσω από νόμους στην ουσία δεν προσφέρουν στα ζώα. Απλά στρέφουν τους πολίτες εναντίον τους.

Φιλοζωία και μισανθρωπία  δεν ταυτίζονται.

                                 

Μία εκ πεποιθήσεως φιλόζωη που αγαπά και τους  άνθρώπους

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *